Search

Za slučaj da niste dovoljno na svom mobitelu - Instagram je lansirao novu aplikaciju za dijeljenje fotografija!

Za slučaj da niste dovoljno na svom mobitelu - Instagram je lansirao novu aplikaciju za dijeljenje fotografija!

Sve što trebati znati o aplikaciji Threads

Tekst: E.G.


Image: IMaxTree,
Instagram

Instagram, Facebook, Snapchat, Twitter i stotine drugih, manje poznatih aplikacija, nužno ne zadovoljavaju sve potrebe korisnika za komunikaciju u virtualnoj zajednici, barem ako je suditi prema posljednjem potezu Marka Zuckerberga i njegovog tima. Tehnološki mogul, koji u svom vlasništvu već ima najutjecajnije društvene mreže, Instagram i Facebook, odlučio se za razvoj još jedne aplikacije čija je namjena dijeljenje sadržaja s prijateljima.

Ona nosi naziv Thread i najavljena je u kolovozu, a zapravo predstavlja sestrinsku aplikaciju Instagrama, koja bi trebala okupljati isključivo vaše bliske prijatelje. Preko nje ćete moći dijeliti podatke poput vaših privatnih fotografija, videa, ali i točne lokacije, zbog čega će doista biti važno razmisliti koga na njoj želite imati, a u prilog tome ide i činjenica da su mnogi već komentirali kako Thread od nas zahtijeva daleko previše informacija i ugrožava nam privatnost, o čemu ćemo nešto više reći kasnije.

Za slučaj da niste dovoljno na svom mobitelu - Instagram je lansirao novu aplikaciju za dijeljenje fotografija! (фото 1)

Ova se aplikacija sastoji od tri glavne komponente. Za početka, tu je korištenje kamere koja snima fotografije i videa bez mogućnosti dodavanja filtera, a tu je i opcija prečaca, odnosno dodavanja profilnih slika korisnika s kojima najviše komunicirate, što će slanje fotografija učiniti rekordno brzim i jednostavnim. Nadalje, tu je i inbox, koji je zapravo preslika inboxa s vašeg Instagram profila, ali samo s ljudima koje ste označili kao bliske prijatelje. To podrazumijeva i grupne razgovore, ali samo ako je svaki od članova na listi vaših bliskih prijatelja. Konačno, tu je i najkontroverznija komponenta, ona vašeg statusa.

Za slučaj da niste dovoljno na svom mobitelu - Instagram je lansirao novu aplikaciju za dijeljenje fotografija! (фото 2)

Možete odabrati neki od emojija ili nešto napisati te odabrati koliko će dugo to biti vidljivo (između jednog i četiri sata), ali postoji i opcija automatskog statusa, i tu dolazimo do potencijalnog problema. Naime, "auto status" će prema vašim podacima postupno učiti kad ste kod kuće, kad ste na poslu ili, recimo, u teretani te mijenjati status ovisno o tome gdje ste. Na glasne kritike ove stavke, iz Instagrama su poručili da nikad neće otkrivati privatne podatke poput nečije adrese, već da im oni trebaju samo za stvaranje "konteksta".

I naravno, naglašavaju, sve bi to ionako bilo rezervirano samo za ljude kojima potpuno vjerujete i smatrate bliskim prijateljima. I tisuće tech zaposlenika, ali to nije mudro izgovarati. U svjetlu raznih skandala vezanih uz curenje privatnih informacija od strane Facebooka, nekako nam se čini da ćemo Thread zaobići, ali tko voli...

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više