Search

Zaspite lakše i budite se odmorniji uz ove četiri aplikacije za lakši san

Zaspite lakše i budite se odmorniji uz ove četiri aplikacije za lakši san

Otkriće za sve one koji imaju probleme sa spavanjem

Tekst: L.L.


Image: Unsplash

Kvalitetan san iznimno je bitna stavka kada je u pitanju svakodnevan ubrzani životni tempo, a nedostatak istog često nas čini nervoznima i nezadovoljnima. No san, kao i većina stvari u životu, nešto je što se može popraviti. Najjednostavniji način da to učinite su aplikacije koje će vam pomoći da lakše zaspite, pratite svoj san i budite se odmorniji, a mi imamo četiri sjajna prijedloga.

Calm

Prvi korak prema kvalitetnom snu definitivno će biti opuštanje prije odlaska u krevet. Aplikacija "Calm" idealna je za one kojima je potrebno nešto više vremena da utonu u san upravo zato što nudi različite načine smirivanja misli. Od opuštajuće glazbe i zvukova iz prirode do vođenih meditacija, ova aplikacija definitivno će vam pomoći da odlazak na spavanje pretvorite u najljepši dio večeri.

Zaspite lakše i budite se odmorniji uz ove četiri aplikacije za lakši san (фото 1)

Headspace

Još jedna od onih koje se bave smirivanjem tijela i duha prije samog spavanja je i aplikacija "Headspace". Izmislio ju je bivši budistički redovnik i temelji se uglavnom na meditaciji, a vodi vas kroz kratke vježbe disanja i koncentracije. Preuzeti je možete besplatno, no postoji i plaćena verzija u kojoj dobivate upute za izvođenje različitih vrsta meditacije, od one koja pomaže vašem osobnom rastu, pa do meditacije koja će vam pomoći da lakše pročitate vlastite emocije, želje i potrebe.

Sleep Cycle

"Sleep Cycle" je aplikacija stvorena za one kojima je snooze omiljena opcija na mobitelu. Pomoći će vam da se iz sna budite lakše, a sve to pomoću analize vašeg sna koji vas na najprikladniji način iz sna počinje buditi 20 minuta prije nego što zaista trebate ustati. Bez stresa i nervoze, uz ovu aplikaciju mogli biste čak i uživati u prvim zvucima jutarnje budilice.

Pzizz

Jedna od onih spasonosnih aplikacija koja je oduševila čak i zvijezde poput autorice J.K. Rowling, a pomaže vam da na jednostavan način u svakodnevnu rutinu uključite popodnevni power nap zove se "Pzizz" i pravo je čudo u svijetu korisnih aplikacija. Tek nekoliko jednostavnih dodira po ekranu mobitela dovest će vas do smirujućih zvukova kreiranih kako bi vas u potpunosti opustili i pomogli vam da utonete u san. Tvorci ove aplikacije kažu kako je 20 minuta popodnevnog sna sasvim dovoljno da se odmorite, a zatim probudite svježi i spremni za nove životne izazove. Aplikacija je besplatna prvih tjedan dana korištenja.

Sve aplikacije dostupne su za Android i iOS sustave.

Zaspite lakše i budite se odmorniji uz ove četiri aplikacije za lakši san (фото 2)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više