Search

Zbogom breskvicama i patlidžanima - Facebook i Instagram zabranili sve \"horny\" emojije!

Zbogom breskvicama i patlidžanima - Facebook i Instagram zabranili sve "horny" emojije!

Korisnicima se nova pravila ne sviđaju

Tekst: L.L.

Image: Unsplash

Oni na vrhu društvenih mreža Facebook i Instagram u posljednje nas vrijeme sve više iznenađuju novouvedenim odlukama. Nakon ukidanja lajkova, na red su došli i popularni emojiji pa su tako ovog puta odlučili ukinuti patlidžan, breskvu i kapljice. Oni se, naime, koriste u komentarima seksualnih konotacija pa su samim time, zaključili su, iznimno uvrjedljivi.

Zbogom breskvicama i patlidžanima - Facebook i Instagram zabranili sve "horny" emojije! (фото 1)

Upravu Facebooka i Instagrama posebno je zabrinula povećana pojava seksualnih radnica na društvenim mrežama, ali i obnažene fotografije na kojima se zatim intimni dijelovi tijela prikrivaju upravo navedenim emojijima. Kako bi takvom ponašanju na internetu stali na kraj, odlučili su u zabraniti korištenje emojija patlidžana, breskve i kapljica u seksualnom smislu, a komentare u kojima se isti koriste, naprosto ukloniti. Ponovite li istu grešku nekoliko puta, bez obzira je li riječ tek o šali s prijateljicom, vaš bi račun mogli čak i blokirati.

Društvene mreže, obje u istom vlasništvu, naveli su, mjesto su stvoreno za svakoga pa tako ne žele da se pojedini korisnici osjećaju nelagodno ili da ih se zloupotrebljava za radnje kojima nisu namijenjene. Nova odluka nije naišla na odobravanje korisnika Facebooka i Instagrama, a njihovi su razlozi i više nego razumljivi. Korisnicima se, naime, navedene restrikcije čine poprilično smiješnima te smatraju kako bi u Facebooku i Instagramu više pažnje trebali posvetiti većim problemima poput, primjerice, lažnih vijesti i propagande kojih na društvenim mrežama svakim danom ima sve više.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više