Search

Znate li koje su mobilne aplikacije najpopularnije?

Znate li koje su mobilne aplikacije najpopularnije?

Top 10


Image: PR

Istraživanje provedeno u SAD-u otkrilo je kako većina korisnika pametnih telefona preferira iste aplikacije, odnosno da postoje aplikacije koje se nalaze na gotovo svačijem pametnom telefonu

Danas je gotovo svatko od nas vlasnik pametnog telefona bez kojeg ne može zamisliti svoj život. Kako bi mu on bio još lakši, korisnici su svoj uređaj itekako prilagodili svojim potrebama dajući nekim aplikacijama prednost pred drugima jer ih učestalije koriste. I dok će nekima primjerice biti važnije da su im app-ovi kao što su vremenska prognoza, kalkulator, kalendar i glazba u vidnom polju na home screenu i odmah nadohvat prsta, drugi će na jednak način izdvojiti sve aplikacije za društvene mreže koje koriste ili recimo neke za obradu fotografija i videa. 

Znate li koje su mobilne aplikacije najpopularnije? (фото 1)

Upravu na tu temu u SAD-u je nedavno provedeno istraživanjem putem kojeg su otkrili koje aplikacije Amerikanci koriste najviše, točnije, da postoje aplikacije koje se nalaze na gotovo svačijem pametnom telefonu. Tim povodom napravili su i top listu. Tako se recimo očekivano na 9. mjestu smjestio Instagram, a nalazi se na mobitelima čak 24 posto korisnika. Ova aplikacija za objavu fotografija popularnija je ipak među mlađom populacijom. Na 6. mjestu smjestio se YouTube koji koristi čak trećina korisnika.

Znate li koje su mobilne aplikacije najpopularnije? (фото 2)

Peto mjesto drži Facebook Messenger, zasebna Facebookova aplikacija za dopisivanje s prijateljima. Ono što je iznenadilo jest da se na četvrtom mjestu našao Amazon, platforma za online shopping. Treće mjesto ostalo je rezervirano za Google Maps, najpopularniju aplikaciju za snalaženje u nepoznatom, dok je druga najpopularnija aplikacija Gmail. Čak 41 posto korisnika ima ju pozicioniranu na svom home screenu. Na samom tronu zasjeo je naravno Facebook. Tu aplikaciju koristi čak 46 posto korisnika, piše Zimo. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više