Traži

Putovanje po neistraženom Arktiku

Putovanje po neistraženom Arktiku

Novo krstarenje tvrtke Kensington Cruise


Arktik je jedan od rijetkih krajeva svijeta koji je uspio zadržati svoje tajne iako je oduvijek magnetski privlačio avanturističke putnike. Znajući za to, tvrtka Kensington Tours svojim je klijentima ponudila krstarenje duž snježne obale Sjevernog pola u pratnji poznatog istraživača, redatelja Marka Terryja koji već 20 godina snima dokumentarni film o najegzotičnijim mjestima svijeta.

Putovanje započinje u Finskoj. Nakon kratkog razgledavanja Helsinskija, putnici odlaze na brod „50 godina Pobjede“ ostavljajući civilizaciju na čak dva tjedna. Brod prolazi kroz neistražena područja u sjevernoj hemisferi uključujući dijelove Arktičkog oceana i Barentsovog mora. Na obale Arktika, putnici dolaze tek sedmi dan. U čast iskrcavanja na najsjevernije tlo planeta Zemlje, najodvažniji avanturisti se mogu čak i okupati. Putovanje se nastavlja u arhipelagu Franz Josef gdje možete iz daljine promatrati predivne polarne medvjede, morževe i arktičke ptice, a u večernjim satima, otići na party na otvorenom gdje će gosti moći uživati u šampanjcu i ljepoti sjevernih svjetala.

arktik

Mark Terry

Cijena putovanja stoji 23 995 dolara po osobi, a u nju su uključena potrebna predavanja neophodna prije takvog puta, predavanja o arktičkoj flori i fauni te putovanje privatnim helikopterom na staništa polarnih životinja. Prvo takvo krstarenje započinje 30. lipnja 2013. godine. Plan putovanja zakazanog za lipanj/srpanj 2013. godine već je dostupan na stranici turističke tvrtke Kensington Tours.

arktik

arktik

arktik

arktik

arktik

Tekst: M.T./L.B.

Napišite komentar