Search

Što je novo u britanskoj kraljevskoj obitelji?

Što je novo u britanskoj kraljevskoj obitelji?

Harryjeve avanture, kako će Kate i William proslaviti Božić i Elizabeta II.


Britanska kraljevska obitelj u proteklom je desetljeću svijetu podarila rekordan broj zanimljivih novosti. Danas vam donosimo vijesti o vojvotkinji Kate, prinčevima Williamu i Harryju i naravno, glavi obitelji, kraljici Elizabeti II.

kraljevskaobiteljvijesti

Počnimo s vijestima koji će malo popraviti ugled ozloglašenog princa Harryja. Naime, princ se u ovom trenutku nalazi u Afganistanu kamo je poslan nakon golog tulumarenja u Las Vegasu, a sada je postao i glavni junak hrabrog podviga. Mlađi sin Diane i Charlesa uništio je jednu od terenskih jedinica „Taliban“. Harry upravlja helikopterom Apache iz kojeg je pogodio cilj raketom Hellfire. Prema javljanjima britanskih novina The Sun, Harry uživa ugled među kolegama koji ga čak nazivaju Big H.

kraljevskaobiteljvijesti

Princ William i Kate Middleton odlučili su prekinuti jednu od tradicija kraljevske obitelji koja nalaže da svi slave Božić zajedno s kraljicom Elizabetom II. Međutim, ove se godine obitelj neće okupiti u punom broju. Kate i William, uz dopuštenje kraljice, proslavit će Božić s Kateinom obitelji u mjestašcu Buckleburyju koje se nalazi nedaleko od Londona. Čini se kako je kraljica, koja je nedavno saznala da će ponovno postati prabaka, spremna na sve ustupke za buduće mlade roditelje.

kraljevskaobiteljvijesti

Međutim, sama se kraljica ne osjeća baš najbolje što je dovelo do prekida još jedne božićne tradicije. Svake je godine kraljica prisutna na predbožićnoj misi u crkvi sv. Marije Magdalene, no prošle je nedjelje njezin suprug, princ Phillip, vojvoda od Edinburgha, tamo otišao sam u pratnji mlađih sinova. Kako su javili predstavnici kraljevskog dvora, Njezino Veličanstvo nije moglo prisustvovati misnom slavlju zbog jake prehlade, no vjeruju u skori oporavak kada će se Elizabeta II vratiti svim svojim kraljevskim dužnostima.

Tekst: M.T./L.B.

Leave a comment

više