Search

U Pekingu se otvara Galeries Lafayette

U Pekingu se otvara Galeries Lafayette

Druga sreća


Nakon neuspješnog pokušaja osvajanja kineskog tržišta prije 15 godina, poznata pariška robna kuća Galeries Lafayette odlučila je okušati drugu sreću. Već u rujnu ove godine robna će kuća otvoriti svoja vrata u prijestolnici Kine, u Pekingu.

Procjenjuje se da trošak gradnje iznosi oko 50 milijuna eura i, kako tvrdi direktor međunarodnog odjela Galeries Lafayette, Thierry Vanier, sada je došlo najbolje vrijeme za takvu ekspanziju. „Kad smo prvi put došli u Kinu, tržišni uvjeti nisu bili dovoljno zreli. Sada se kineska ekonomija uvelike promijenila, a ja sam optimističan glede našeg novog projekta“, izjavio je Vanier.

lafayettepeking

Thierry Vanier

Ovaj se put robna kuća otvara u dogovoru s hongkonškom tvrtkom I.T. group koja posjeduje više od 200 trgovina u Kini. Osim Francuske, Galeries Lafayette nalaze se i u Berlinu, Casablanci, Maroku, Beirutu i Dubaiju.

Međutim, insideri smatraju kako kineski potrošači jednostavno obožavaju kupovati u istoimenoj robnoj kući u Francuskoj. Tamo se, za razliku od Kine gdje je porez na luksuz zaista visok, kupuje bez poreznih nameta.

Tekst: M.T./L.B.

Leave a comment

više