Search

Stogodišnjica kultnog hotela Plaza Athénée Paris

Stogodišnjica kultnog hotela Plaza Athénée Paris

Luksuzna proslava jubileja

2013. godina je vrlo značajna godina za hotel Plaza Athénée u Parizu. Naime, ove godine se obilježava 100. godišnjica jednog od prvih luksuznih hotela u svijetu. Kroz sve ove godine, hotel Plaza je kroz svoje predvorje propustio stotine, pa čak i tisuće kultnih znamenitih ličnosti, kao što su: Claude Monet, Frank Sinatra, Woody Allen, Jack Nicholson, Johnny Depp, i mnoge druge predstavnike svjetske elite. U unutrašnjosti je održano nebrojeno mnogo kulturnih i svjetskih događaja te gala večera. U hotelu već godinama uspješno radi restoran Alain Ducasse au Plaza Athénée, legendarnog chefa Alaina Ducassea, i wellness centar francuske modne kuće Dior.

plazaahenee

Slavlje stogodišnjice zasigurno će ostaviti pečat kao jedno od najvećih u hotelskoj povijesti. Svakom događaju kojim će se obilježavati jubilej, počevši od koktela Harcourt Baccarats u hotelskom baru Le Bar du Plaza Athénée kojeg je dizajnirao Philippe Starck, zatim puštanjem u nebo sto balona na terasi restorana Cour Jardin i završavajući polaganjem vremenske kapsule u Versaillesu u čast prvog stoljeća Plaza Athénée Pariz, 20. travnja, neće nedostajati grandioznosti.

Kroz cijelu godinu gosti hotela moći će kupiti poseban paket usluga s posebnim privilegijama: noć u sobama Junior Suite Deluxe ili Superior Suite, američki doručak i ručak za dvoje u restoranu Le Relais Plaza. Također će uz paket dobiti privilegij da pogledaju balet Igora Stravinskog «The Rite of Spring» u Théâtre des Champs-Elysées i popiju koktele u privatnom lounge baru za vrijeme pauze.

plazaahenee

Hotel Plaza Athénée je prvi puta otvorio svoja vrata 20. travnja 1913., istovremeno kad i kazalište Théâtre des Champs-Elysées. Utemeljitelj je bio Nijemac Émile Armbruster. Hotel je ubrzo zaslužio povjerenje i bio visoko ocijenjen od strane gostiju. François Delahaye, direktor hotelske grupe Dorchester Collection, a time i samog hotela Plaza, izjavio je: «Hotel posjeduje apsolutnu izvrsnost. U njemu radi 550 profesionalaca, a jedan od njih je i veliki Alain Ducasse».

Dizajn soba je klasičan, udoban i raskošan. Pogled na Eiffelov toranj s prozora ne može nikoga ostaviti ravnodušnim. Soba Royal Suite, površinom od 450 četvornih metara, zapravo je četverosobni luksuzni apartman, uređen po posljednjim tehnološkim smjernicama - sa skrivenim Panasonic 3D Full HD sistemima. Cijena sobe od 26 000 € savršeno odgovara luksuzu sobe.

plazaahenee

plazaahenee

plazaahenee

plazaahenee

plazaahenee

plazaahenee

plazaahenee

plazaahenee

Tekst: D.Č./L.B.

više