Search

Rovinj i Opatija su najbolja svjetska središta

Rovinj i Opatija su najbolja svjetska središta

Nagrade Međunarodnog udruženja turističkih novinara i pisaca o turizmu


Čini se da će ovo biti dobra godina za hrvatski turizam! Osim što će nas ulazak u EU približiti europskim adresama koje su možda do sada bile manje dostupne, po prvi puta dva odredišta u istoj zemlji dobiti će nagradu Međunarodnog udruženja turističkih novinara i pisaca o turizmu (FIJET). Dvije godišnje nagrade za najbolja odredišta u svijetu "Zlatna jabuka" dodijeljene su Opatiji i Rovinju u Hrvatskoj.

Obrazloženje nagrada Opatiji i Rovinju su njihova povijesna turistička sličnost, visoka dostignuća u turizmu, blizina odredišta, ali i ulazak Hrvatske u EU ove godine.

Rovinj i Opatija su najbolja svjetska središta (фото 1)

Iz hrvatskog ogranka FIJET-a podsjećaju da nagradu "Zlatna jabuka" FIJET dodjeljuje od 1970. i to odredištima, ustanovama i pojedincima za brigu, očuvanje i unapređenje povijesno-kulturne ili prirodne baštine, tradicije i običaja u funkciji razvoja turizma. Do sada su u Hrvatskoj nagrade "Zlatna jabuka" dobili Dubrovnik (1996.), Split (2002.) te Vučedolska kultura (Vukovar-Ilok, 2011.). 

Nagrade "Zlatna jabuka" Opatiji i Rovinju dodijeliti će se idućeg tjedna (10., odnosno, 13. travnja) na posebnim svečanostima u tim gradovima, kojima će prisustvovati domaći i strani novinari, članovi FIJET-a, te predstavnici hrvatskog turizma.

Tekst: T.K.
Foto: PR, photonet.hr 

Leave a comment

više