Search

5 razloga zašto volimo Oprah Winfrey

5 razloga zašto volimo Oprah Winfrey

Sretan rođendan!

Tekst: BURO.


Image: Foto: Büro247.ru

Oprah Winfrey

Danas, 29. siječnja, svoj 60. rođendan obilježava legenda showbusinessa - Oprah Winfrey. Najpoznatija po svojem karijernom usponu u televizijskoj branši, Oprah je redovito u samom vrhu svih popisa najutjecajnijih svjetskih ličnosti zbog humanitarnog rada, darežljivosti i probitačnog poslovnog duha. No, to nije sve. Zašto još volimo Oprah Winfrey?

1. Zbog njene emisije "Oprah Winfrey Show"

25 godina u eteru, 4561 epizoda, prijenosi u 146 zemalja. Kada je u svibnju 2011. posljednji puta emitirana emisija "Oprah Winfrey Showa" žene diljem svijeta su plakale. Oprah je 1986. godine osmislila i do kultnog statusa podignula format talk showa, upisavši tako svoje ime u kroniku televizijskog novinarstva. Show je bio samo odskočna daska za sve što je Oprah uspjela kroz život i karijeru ostvariti na polju dobrotvornog rada. Što nas dovodi do druge točke...

2. Zbog humanitarne djelatnosti

Njena karijera ju je učinila popularnom, ali ono što je uzdignulo do samog vrha bila je humanitarna djelatnost. Svoj utjecaj i slavu ona pretvara u pomoć potrebitima, a nevjerojatnom empatijom spasila je mnoge. Njen je show bio samo format kroz koji je ostvarivala humanitarne ciljeve diljem svijeta - novčanu pomoć stradalima od prirodnih nepogoda, psihološku pomoć žrtvama raznih zločina, medicinsku pomoć i pomoć u obrazovanju. Čak je otvorila i školu u Južnoafričkoj Republici za djevojke kojima je obrazovanje onemogućeno.

Oprah Winfrey

3. Zbog poštovanja koje je zaslužila u medijskom svijetu

Slavni je obožavaju. Probajte navesti nekoliko zvijezda i probajte se sjetiti tko nije gostovao kod Oprah i najvjerojatnije ćete shvatiti da su svi u jednom trenutku svoje intervjue dali u showu. Neki su ostali zapamćeni za sva vremena, kao onaj s Michaelom Jacksonom ili Tomom Cruiseom, mnogi su izazivali suze, a mnogi su po prvi puta u razgovoru javno otkrivali skrivene pojedinosti iz svog života zbog čega ćemo ih zauvijek pamtiti.

4. Zbog filmske djelatnosti

Prvi puta smo Oprah mogli vidjeti u filmu "Boja purpura" i zbog uloge Sophije je zapamtili. Kroz godine se pojavljivala u više manjih uloga, fokusirajući se na svoj rad u televizijskoj branši, sve do prošle godine kada je zasjala u filmu "Butler". No, nije poznata samo kao glumica već i poznata producentica koja nam je donijela filmove, poput Oscarom nagrađivanog "Precious" ili "The Great Debaters" s Denzelom Washingtonom"

5. Zbog malih životnih mudrosti

Citati Oprah Winfrey se pamte, a mnoge zvijezde tvrde da su uz njih shvatili male životne istine. U istinskom izobilju njenih rečenica koje je vrijedno zapamtiti, donosimo vam ih samo par.

"Budi zahvalan za ono što imaš i na kraju ćeš imati više. Ako ćeš se fokusirati na ono što nemaš, nikad, ali baš nikad nećeš imati dovoljno."

"Okruži se samo onim ljudima koji će te pogurati naprijed."

"Razmišljaj poput kraljice. Kraljica se ne boji neuspjeha. Neuspjeh je samo jedan korak prema krajnjem uspjehu."

Tekst: D.Č.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više