Search

5 ultimativnih savjeta influencera za savršenu fotografiju hrane na Instagramu

5 ultimativnih savjeta influencera za savršenu fotografiju hrane na Instagramu

Tips & Tricks


Ništa nije toliko razočaravajuće kada netko ispred vas iznese savršen tanjur hrane sa savršenom prezentacijom, a vaša fotografija s kojom ste to silno željeli zabilježiti ne pokazuje tako. Da fotografirati hranu nije baš jednostavno, štoviše dosta je kompleksno i zahtjeva prilično znanja, solidnih uvjeta, vještine i slično, znaju najbolje food blogeri i influenceri. A oni su ti koji nama, običnim smrtnicima, u gore navedenim situacijama, mogu udijeliti pokoji savjeti kojeg ćemo se idući put sjetiti kada se na svom Instagramu poželimo pohvaliti vrhunskim obrokom koji smo imali prilike kušati. Pa, krenimo redom...

1. Prirodno osvjetljenje je ključ uspjeha

To je definitivno najvažnija stvar. Ako u restoranu uspijete ugrabiti mjesto pored prozora, na konju ste. Pokušajte pritom izbjeći direktno svjetlo, bilo da je riječ o suncu ili pak restoranskoj rasvjeti. Nikada nemojte koristiti blic, i da, oblačniji dani savršeni za stvaranje dobrih food fotografija. 

2. Budite vješti s kutem fotografiranja

Ovisno koje jelo fotografirate, tako ćete podesiti i kut fotkanja. Primjerice, kavu, pizzu i zdjele s nekim žitaricama najbolje je fotografirati direktno odozgora, dok je recimo burgere i sendviče najbolje uloviti sa strane da se vidi presjek, odnosno raskošni nadjev. 

3. Mudro odaberite sekundarne detalje i pozadinu

To ne moraju uvijek biti tanjur ili pribor za jelo. Razgledajte što sve imate pored sebe, a što bi se moglo dobro uklopiti u fotografiju i priču koju ona priča. To mogu biti podne pločice s nekim uzorkom kao odlučna pozadina, cvijeće, podloga nekog komada namještaja koji vam se učini zanimljiv u tom trenutku i ambijentu. Budite maštoviti. 

4. Ne pretjerujte s obradom fotografija

Da, svi volimo filtere i razna druga pomagala koja nam olakšavaju ono što nismo, ali smo inicijalno željeli stvoriti. Pojačati ili smanjiti intenzitet boja, oštrinu i slično... budite oprezni kako fotografija ne bi izgledala pretjerano ili u najmanju ruku nerealno ili nakaradno. Umjerenost i atraktivnost mogu ići zajedno, u to budite sigurni. 

5. Sami spontano definirajte svoj stil

S vremenom ćete već osjetiti koji kut fotkanja preferirate ili koji oblik rasvjete ili ambijent najbolje izgleda u finalu.... Isto tako, spontano ćete definirati i svoj neki karakteristični stil koji će biti i prepoznat. Budite prirodni i budite svoji. Lijepo je da se trudite, to je poželjno, ali nemojte fejkati ili najgore od svega, kopirati.  

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više