Search

Dubrovnik na stranicama američkog New York Timesa!

Dubrovnik na stranicama američkog New York Timesa!

Reportaža ’36 sati u Dubrovniku'


U New York Timesu, jednom od najčitanijih svjetskih novina, objavljena je reportaža 36 sati u Dubrovniku te je možemo smatrati najboljom pozivnicom čitateljima za posjet i istraživanje destinacije.

‘Dubrovnik više nije najbolja čuvana tajna’ – opisuje autor članka, eminentni američki travel novinar Charly Wilder, svoje prve impresije o Dubrovniku u kojem je boravio ovo ljeto  te nastavlja: ‘Dubrovnik ljeti vrvi turistima, ali ako dođete u jesen shvatit ćete radi čega je toliko popularan. Premda je puno trgovina u Starom gradu namijenjeno gostima s kruzera, u Gradu ćete pronaći i brojne jedinstvene iznimke’.

 Dubrovnik

Autor zatim nastavlja reportažu prema satnici tijekom vikenda te unutar 36 sati preporučuje što sve raditi i vidjeti u Dubrovniku. Između ostalog preporučuje vožnju žičarom, isprobavanje lokalnih vina i delicija, shopping mogućnosti, a ono što se nikako ne smije propustiti je i najljepši zalazak sunca u Dubrovniku – iz elegantnog Sunset bara Hotela Dubrovnik Palace iz kojeg se zrcali panorama crvenog odsjaja mora i elafitskog otočja. Preporučio je  i posjet Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, te smještaj u luksuznim hotelima Excelsior i Bellevue grupacije Adriatic Luxury Hotels koja je postavila nove standarde u luksuznom hotelijerstvu Dubrovnika.

Ova reportaža koja je objavljena u jučerašnjem elektroničkom izdanju New York Times-a (koji ima preko 25 milijuna individualnih posjetitelja mjesečno) bit će objavljena i u tiskanom nedjeljnom izdanju New York Times-a s nakladom od 2 milijuna primjeraka.

Tekst: T.K.

Foto: www.photodox.com

Leave a comment

više