Search

Arena Centar okićen s 50 ukrasnih medaljona

Arena Centar okićen s 50 ukrasnih medaljona

Humanitarni projekt HDLU-a i Arena Centra


Image: Promo

U Arena Centru predstavljen je hvalevrijedan projekt i suradnja Hrvatskog društva likovnih umjetnika s najvećim trgovačkim centrom u Hrvatskoj

U zagrebačkom Arena Centru predstavljeno je 50 ukrasnih medaljona koje su samo za ovu prigodu oslikali hrvatskih likovni umjetnici, njih 50, pritom se referirajući na svoj dosadašnji rad i prepoznatljiv izričaj. Jedinstveni, dvostrano oslikani medaljoni vrhunac su umjetničkog projekta i uspješne suradnje Arena Centra i Hrvatskog društva likovnih umjetnika drugu godinu zaredom. Svojom vizurom i živim bojama dat će poseban sjaj samom centru i učiniti ga omiljenim mjestom blagdanskih druženja te nezaobilaznom lokacijom za sve one koji će na jednom mjestu poželjeti izabrati prigodan poklon za svoje najdraže i uživati u posebnom umjetničkom, božićnom ozračju. Dodatnu dimenziju ove hvalevrijedne suradnje daje njen humanitarni karakter, budući da će sva sredstva od prodaje medaljona u Arena Centru biti donirana Centru Vinko Bek, za slijepe i slabovidne osobe. Upravo ova lijepa gesta našim slijepim i slabovidnim sugrađanima u domove donosi toplinu Božića te obećanja u bolju i sretniju novu godinu jer će donacija biti usmjerena u promicanje rehabilitacijskih programa, a ponajviše u opremanje kabineta svakodnevnih vještina i kabineta za vježbe vida.

Šefčić Melinda

Medaljoni, koje su između ostalih oslikali Ana Kolega, Mirna Sišul, Danko Friščić, Ana Sladetić, Ivana Pipal, Damir Sobota, Melinda Šefčić i mnogi drugi daju Arena Centru dimenziju više i čine svod ovog trgovačkog centra pravom galerijom i estetskim doživljajem za posjetitelje.

 "Htjela bih se u ime HDLU-a zahvaliti Arena Centru na tome što su drugu godinu zaredom iskazali povjerenje prema likovnim umjetnicima te nas pozvali da svojim aktivnostima i umjetničkim djelima oplemenimo jedan od najfrekventnijih prostora u gradu Zagrebu. Pored humanitarne note projekta, koja je već dovoljno snažan poticaj za suradnju, posebno nas veseli činjenica što će 50 unikatnih umjetničkih djela obogatiti 50 hrvatskih domova i postati dio svakodnevice naših sugrađana.", izjavila je Ivana Andabaka ravnateljica HDLU-a.

Mirna Šišul

A Josip Zanki  predsjednik HDLU-a, istaknuo je: "Umjetnik mora biti prisutan i aktivan u društvu. Jedna od takvih aktivnosti je i ovakav projekt koji ima humanitarnu dimenziju te koji ujedno promiče novu ulogu umjetnika u društvu kao nekog tko je društveno angažiran  i misli na opće dobro te koji postaje prepoznatljiv izvan klasičnog i zadanog okvira umjetničkog djelovanja."

Ovih 50 oslikanih medaljona moći će se kupit putem online platforme te će svi zainteresirani moći licitirati, odnosno postavljati cijenu za umjetničko djelo po svom izboru. Početna cijena je simboličnih 500 kuna, a daljnji iznos određuju isključivo kupci. Također, djela će se moći kupiti i na aukciji uživo u Arena Centru svake adventske nedjelje od 18 do 19 sati (27.11, 4.12., 11.12. i 18.12.).

Friščić Danko

"Kao predstavnici Arena Centra, zaista smo sretni i ponosni što smo dio ovog projekta, što nastavljamo suradnju koja je pokrenuta prošle godine. Ovo je jedan projekt koji na toliko razina komunicira s javnošću, bilo da promovira hrvatsku umjetnost, bilo da promovira filantropiju te davanje donacija i podršku različitim ciljevima. Sretni smo što su nas institucije prepoznale kao dobrog partnera, dok naši posjetitelji Arena Centar ne smatraju tek prostorom namijenjenim za shopping, već sa svojim sadržajima postajemo dio svakodnevnog života.", rekla je Sanja Vladović, direktorica marketinga Arena Centra.

Sladetić Ana

Sobota Damir

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više