Search

Art i cvijeće u novoj cvjetnoj galeriji u Parizu žive u simbiozi, zaljubljeni smo u ovo mjesto!

Art i cvijeće u novoj cvjetnoj galeriji u Parizu žive u simbiozi, zaljubljeni smo u ovo mjesto!

Tekst: BURO.


Cvjećarnice su po definiciji predivna mjesta i izobilje raznobojnog cvijeća bez izuzetka u nama probudi dječje ushićenje. A kada se u sve to umiješa vrhunski dizajn u art deko stilu ostanemo bez riječi. Galerija cvijeća u Parizu cvjećara Artura Arite zbilja je posebno mjesto! Sophie Dries odgovorna je za interijer, a na njenom moodboardu za ovaj projekt našle su se slike talijanskih vila, pećina, minerala i bujne vegetacije. Ona je sve to dobro promućkala i dodala je Arturovu strast prema art deko stilu. Uspjela je pomiriti sve te utjecaje i stvoriti prostor koji nalikuje na modernu pećinu u kojoj materijali i boje stvaraju kontrast, a zbog geometrijskog rasporeda sve djeluje harmonično i privlačno.

Art i cvijeće u novoj cvjetnoj galeriji u Parizu žive u simbiozi, zaljubljeni smo u ovo mjesto! (фото 1)
Art i cvijeće u novoj cvjetnoj galeriji u Parizu žive u simbiozi, zaljubljeni smo u ovo mjesto! (фото 2)

Arturo je porijeklom iz Hondurasa, ali je dugo godina živio u New Yorku, da bi se napokon preselio u Pariz gdje je postao opsjednut egzotičnim cvijećem koje je vidio u botaničkom vrtu. Zbog toga su veliki listovi paprati postali obvezan element u neobičnim aranžmanima koje stvara.

Art i cvijeće u novoj cvjetnoj galeriji u Parizu žive u simbiozi, zaljubljeni smo u ovo mjesto! (фото 3)

Brzo je stekao svoju publiku. Naime oko njega su se okupili ljubitelji umjetnosti koji žele da ta estetika bude prisutna u svakom segmentu njihovog života. I veliki brendovi mu rado poklanjaju svoje povjerenje i upravo je on kreirao cvjetnu dekoraciju za prezentaciju Christian Louboutin butika u Parizu.

Art i cvijeće u novoj cvjetnoj galeriji u Parizu žive u simbiozi, zaljubljeni smo u ovo mjesto! (фото 4)
Art i cvijeće u novoj cvjetnoj galeriji u Parizu žive u simbiozi, zaljubljeni smo u ovo mjesto! (фото 5)

Artur i Sophie su opremili cvjećarnicu uz puno pažnje i promišljanja, tu je Barovier & Toso luster koji izgleda kao voćka, zatim zidna lampa u obliku lista dizajnera André Arbusa, kao i spektakularan stol u centru prostorije koji je izrađen od brazilskog mramora. Upravo na tom mjestu on pred klijentima stvara svoja mala umjetnička djela od cvijeća. Na zidovima su ogledala koja dodaju još malo drame u ovaj prostor pa posjetiocima prije ostavlja dojam da se nalaze usred botaničkog vrta nego u centru Pariza. Prava floralna fantazija!

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više