Search

Banka pretvorena u radni prostor i cafe bar

Banka pretvorena u radni prostor i cafe bar

U Montrealu


Image: Adrien Williams

Spektakularan prostor u povijesnoj jezgri Montreala poprimio je jednu posve novu funkciju i djelomično izmijenjen interijer koji izgleda odlično

Bivša banka u zgradi koja je smještena u povijesnoj jezgri kanadskog grada Montreala nedavno je poprimila jednu posve drugu, neobičnu funkciju. Njezine impresivne odaje prenamijenjene su u uredski prostor jednog start-upa, ali i svojevrsni cafe bar te coworking prostor. Iako se u izvornost samog interijera nije uopće zadiralo, njegova funkcionalnost nadopunjena je konstrukcijama koje su bile potrebne za obnašanje novih djelatnosti. Tako su postavljeni svojevrsni kubusi i radne jedinice koji svojom estetikom ne odudaraju od samog prostora, ali ga paralelno fino nadograđuju. Iako je dizajn interijera bio najveći izazov projektantima, uspješno su ga savladali. Inače, riječ je o zdanju koje se proteže na 1.115 četvornih metara, a neki novi dijelovi odijeljeni su i staklenim stijenama kako bi se zadržala fluidnost prostora kao i dopiranje prirodne svjetlosti. Projektom se u biti željela ostvariti veza između stalnih i povremenih radnika. Sve prostorije namijenjene javnosti mogu se unajmiti na tjednoj ili mjesečnoj razini, WiFi je dostupan svima, a sama atmosfera rada ovdje djeluje itekako motivirajuće i inspirirajuće.

Banka pretvorena u radni prostor i cafe bar (фото 1)Banka pretvorena u radni prostor i cafe bar (фото 2)Banka pretvorena u radni prostor i cafe bar (фото 3)Banka pretvorena u radni prostor i cafe bar (фото 4)Banka pretvorena u radni prostor i cafe bar (фото 5)Banka pretvorena u radni prostor i cafe bar (фото 6)Banka pretvorena u radni prostor i cafe bar (фото 7)

Save

Related articles

Buro 24/7 Selection

više