Search

Bečki Prater dobio rollercoaster restoran

Bečki Prater dobio rollercoaster restoran

Nova atrakcija

Urednik: A.P.


Image: press

Svjetski poznati bečki zabavni park Prater ove godine slavi 250 godina postojanja, pa je tim povodom tamo otvoren i prvi rollercoaster restoran u Austriji

U ovom neobičnom restoranu roboti serviraju hranu i prave koktele, a hrana i piće do gostiju stižu tračnicama zavijenim u petlju. U svijetu postoji ukupno šest rollercoaster restorana, a na platou ispred Divovskog kotača u Beču otvoren je sedmi. Prilikom ulaska u restoran gosti dobivaju tablet računalo uz pomoć kojeg mogu odabrati svoje jelo i piće. Kuhari u kuhinji potom pripremaju svježu hranu, a dva robota dobro upakiranu hranu i piće postavljaju na tračnice, kojima uz maksimalnu brzinu od 30 km/h narudžba stiže do gostiju.

Ponuda specijaliteta je raznovrsna, a sastoji se od burgera, paste, salata ili odrezaka, bečkih, podrazumijeva se. Jelo do gostiju stiže u malim posudama, a cijene su umjerene do povoljne. Osim restoranskih usluga goste očekuje i ples robota u trajanju od 45 minuta uz svjetlosne efekte. U ponudi restorana je također i takozvani rulet-pića koji je osmišljen upravo u Beču. Punoljetni gosti za stolom pritom mogu igrati u piće, a gubitnik koji se bira izvlačenjem mora platiti piće za sve koji su uključeni u igru. Izgradnja ovog doista neobičnog restorana iznosila je oko 2 milijuna eura.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više