Search

Beogradska Smokvica odsad na još jednoj lokaciji. Izgleda prekrasno!

Beogradska Smokvica odsad na još jednoj lokaciji. Izgleda prekrasno!

Jovanova 45a, na Dorćolu


Image: PR

Za interijer koji nas podsjeća na scenografiju nekog umjetničkog filma, zaslužna je Sanja Popov Radović čiji koncept i dizajn interijera odlikuje svaku od Smokvica, a ima ih sveukupno sedam...

Smokvica u Gospodar Jovanovoj vam osim doživljaja za pamćenje i ambijenta za uživanje, pruža priliku da se nađete u legendarnom, povijesno važnom beogradskom objektu. Naime, za arhitekturu ovog prekrasnog zdanja zaslužna je prva žena arhitekta u Srbiji, Jelisaveta Načić, a upravo je ova kuća knjižara Marka Markovića iz 1904., i nedavno je proglašena spomenikom kulture. Sada je u njoj Smokvica, koja vam prije svega pruža priliku za uživanje u posebnoj gastronomskoj kulturi, kao i sveukupnoj kulturi življenja. Rad na preuređenju jednog od simbola gradskog života na Dunavskoj padini trajao je četiri godine, budući da se vodilo računa o tome da svaki važan arhitektonski detalj bude sačuvan.

Beogradska Smokvica odsad na još jednoj lokaciji. Izgleda prekrasno! (фото 1)

Drvo smokve koje se nalazilo u dvorištu presađeno je pet metara dalje, i svakodnevno je njegovano velikom pažnjom. Za interijer koji nas podsjeća na scenografiju nekog umjetničkog filma, zaslužna je Sanja Popov Radović čiji koncept i dizajn interijera odlikuje svaku od Smokvica, a ima ih sveukupno sedam. Prvi izbor koji će vam teško pasti jest na kojem od dva nivoa provesti svoje vrijeme, budući da se vrlo vjerojatno u svakom kutku ove Smokvice možete zamislite, dok ćete možda pomisliti i to da nikada nije toliko hladno da se ne nađete u vrtnom dijelu, koji pak izgleda kao umirujuća dnevna soba, samo bez krova. 

Beogradska Smokvica odsad na još jednoj lokaciji. Izgleda prekrasno! (фото 2)

Pored neobičnih gastronomskih specijaliteta koji vam u svakoj Smokvici nude ne samo vizualni užitak već i svojevrsno iskustvo okusa, Smokvica u Jovanovoj ima i krušnu pizza peć na drva (hrast i bukva), a pizze se ovdje pripremaju od napuljskog tijesta s malo kvasca i bez šećera. Ako osjetite da vam se ne odlazi odavde, budite bez brige, Smokvica u Jovanovoj raspolaže i sa šest dvokrevetnih soba. Za kraj samo možemo reći kako ćete u ovoj Smokvici, smještenoj na Dorćolu, na adresi Jovanova 45a dobiti sve što poželite. 

Beogradska Smokvica odsad na još jednoj lokaciji. Izgleda prekrasno! (фото 3)

Beogradska Smokvica odsad na još jednoj lokaciji. Izgleda prekrasno! (фото 4)

Beogradska Smokvica odsad na još jednoj lokaciji. Izgleda prekrasno! (фото 5)

Beogradska Smokvica odsad na još jednoj lokaciji. Izgleda prekrasno! (фото 6)

Beogradska Smokvica odsad na još jednoj lokaciji. Izgleda prekrasno! (фото 7)

Beogradska Smokvica odsad na još jednoj lokaciji. Izgleda prekrasno! (фото 8)

Beogradska Smokvica odsad na još jednoj lokaciji. Izgleda prekrasno! (фото 9)

Beogradska Smokvica odsad na još jednoj lokaciji. Izgleda prekrasno! (фото 10)

Beogradska Smokvica odsad na još jednoj lokaciji. Izgleda prekrasno! (фото 11)

Beogradska Smokvica odsad na još jednoj lokaciji. Izgleda prekrasno! (фото 12)

Beogradska Smokvica odsad na još jednoj lokaciji. Izgleda prekrasno! (фото 13)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više