Traži

Beogradska Smokvica odsad na još jednoj lokaciji. Izgleda prekrasno!

Beogradska Smokvica odsad na još jednoj lokaciji. Izgleda prekrasno!

Jovanova 45a, na Dorćolu


Fotografija: PR

Za interijer koji nas podsjeća na scenografiju nekog umjetničkog filma, zaslužna je Sanja Popov Radović čiji koncept i dizajn interijera odlikuje svaku od Smokvica, a ima ih sveukupno sedam...

Smokvica u Gospodar Jovanovoj vam osim doživljaja za pamćenje i ambijenta za uživanje, pruža priliku da se nađete u legendarnom, povijesno važnom beogradskom objektu. Naime, za arhitekturu ovog prekrasnog zdanja zaslužna je prva žena arhitekta u Srbiji, Jelisaveta Načić, a upravo je ova kuća knjižara Marka Markovića iz 1904., i nedavno je proglašena spomenikom kulture. Sada je u njoj Smokvica, koja vam prije svega pruža priliku za uživanje u posebnoj gastronomskoj kulturi, kao i sveukupnoj kulturi življenja. Rad na preuređenju jednog od simbola gradskog života na Dunavskoj padini trajao je četiri godine, budući da se vodilo računa o tome da svaki važan arhitektonski detalj bude sačuvan.

Drvo smokve koje se nalazilo u dvorištu presađeno je pet metara dalje, i svakodnevno je njegovano velikom pažnjom. Za interijer koji nas podsjeća na scenografiju nekog umjetničkog filma, zaslužna je Sanja Popov Radović čiji koncept i dizajn interijera odlikuje svaku od Smokvica, a ima ih sveukupno sedam. Prvi izbor koji će vam teško pasti jest na kojem od dva nivoa provesti svoje vrijeme, budući da se vrlo vjerojatno u svakom kutku ove Smokvice možete zamislite, dok ćete možda pomisliti i to da nikada nije toliko hladno da se ne nađete u vrtnom dijelu, koji pak izgleda kao umirujuća dnevna soba, samo bez krova. 

Pored neobičnih gastronomskih specijaliteta koji vam u svakoj Smokvici nude ne samo vizualni užitak već i svojevrsno iskustvo okusa, Smokvica u Jovanovoj ima i krušnu pizza peć na drva (hrast i bukva), a pizze se ovdje pripremaju od napuljskog tijesta s malo kvasca i bez šećera. Ako osjetite da vam se ne odlazi odavde, budite bez brige, Smokvica u Jovanovoj raspolaže i sa šest dvokrevetnih soba. Za kraj samo možemo reći kako ćete u ovoj Smokvici, smještenoj na Dorćolu, na adresi Jovanova 45a dobiti sve što poželite. 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više