Search

BiH postaje nova elitna skijaška destinacija

BiH postaje nova elitna skijaška destinacija

Tvrtka iz Dubaija objavila plan investicije vrijedne 2,6 milijarde dolara


Image: buro247.com/me

Gradić u susjednoj Bosni i Hercegovini mogao bi postati novi luksuzni skijaški resort zahvaljujući građevinskoj tvrtki iz Dubaija

Iako Bosna i Hercegovina u svijetu nije poznata kao zemlja koju susrećemo na svjetskim listama najpoželjnijih turističkih destinacija, a ni na popisu zemalja s povoljnom investicijskom klimom, ta bi se situacija ubrzo mogla drastično promijeniti.

Vlada BiH ozbiljno je odlučila privući ulagače u zemlju, posebno fokusirajući se na Ujedinjene Arapske Emirate, i čini se kako su u tom pothvatu uspjeli. Naime, građevinska tvrtka iz Dubaija pokreće projekt izgradnje luksuznog resorta vrijednog 2,6 milijarde dolara u planinama nedaleko glavnog grada.

Susjedni gradić nekadašnjeg domaćina Olimpijskih igara Sarajeva, Trnovo, odabran je zbog svoje zadivljujuće prirode i svježeg planinskog zraka kao budući luksuzni skijaški resort, a uzbudljivi projekt trebao bi uskoro započeti. Načelnik općine Trnovo Ibro Berilo izjavio je kako je neizmjerno sretan što je imao priliku sudjelovati u projektu koji će donijeti povijesne promjene zajednici grada Trnova.

Budući skijaški resort u blizini Sarajeva, koji je udaljen samo nekoliko sati leta od Dubaija, mogao bi istisnuti švicarski Gstaad i postati predvodnikom u luksuznom skijaškom turizmu. Možda sljedeće zime Hrvati na skijanje krenu put istoka. 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više