Traži

Biste li se usudili? Na Hvaru smo pronašli novu adrenalinsku atrakciju

Biste li se usudili? Na Hvaru smo pronašli novu adrenalinsku atrakciju

Ferrata Via Avalon


Fotografija: facebook.com/ferratahvar/

Ljubiteljima aktivnog odmora Hvar je već desetljećima visoko na listi omiljenih destinacija - blagodati mediteranske klime, priroda koja ostavlja bez daha i više od 2700 sati sunca godišnje neodoljiva su kombinacija za moderne pustolove. Idealno vrijeme za sportska događanja uistinu je pred i postsezona, no zimske aktivnosti potvrđuju da je Hvar uistinu predodređen za cjelogodišnji turizam. 

Naime, nakon pet godina napornog rada i gomile utrošenih sati, skupina entuzijasta vođena Mirom Stecom i ostatkom tima iz Cliffbasea uspjela je završiti tzv. ferratu Avalon iznad Svete Nedjelje na Hvaru, koja je inače jedno od najpopularnijih točki u Dalmaciji za penjače. Ako se pitate što je to ferrata, u alpinističkom rječniku to je sinonim za osigurani željezni put koji se sastoji od metalnih nožišta i klinova pričvršćenih za stijenu, čelične sajle za osiguranje koja se pruža uzduž puta, ljestvi i mostova. Upravo jedna takva alpinistička senzacija nedavno je dovršena na Hvaru i vjerujemo kako će ovo ljeto biti velika (turistička) atrakcija. 

Pa, ako ove godine planirate na Hvar, a pritom naginjete i adrenalinskim sportovima te ovakvim avanturama kao što je ovaj izvedeni prijelaz s najljepšim pogledom na svijetu, onda bi stvarno bilo šteta da propustite novonastalu ferratu Avalon. I naravno, pritom obavezno podržite cijeli projekt donacijom od 7 eura po osobi jer je sve skupa izvedeno privatnom investicijom spomenutog tima, a ferrata se treba i održavati, zar ne? Više informacija o cijelom projektu doznajte na službenoj Facebook stranici

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više