Traži

Croatia
Biste li se usudili? Na Hvaru smo pronašli novu adrenalinsku atrakciju

Biste li se usudili? Na Hvaru smo pronašli novu adrenalinsku atrakciju

Ferrata Via Avalon

Tekst: L.M.F.


Fotografija: facebook.com/ferratahvar/

Ljubiteljima aktivnog odmora Hvar je već desetljećima visoko na listi omiljenih destinacija - blagodati mediteranske klime, priroda koja ostavlja bez daha i više od 2700 sati sunca godišnje neodoljiva su kombinacija za moderne pustolove. Idealno vrijeme za sportska događanja uistinu je pred i postsezona, no zimske aktivnosti potvrđuju da je Hvar uistinu predodređen za cjelogodišnji turizam. 

Naime, nakon pet godina napornog rada i gomile utrošenih sati, skupina entuzijasta vođena Mirom Stecom i ostatkom tima iz Cliffbasea uspjela je završiti tzv. ferratu Avalon iznad Svete Nedjelje na Hvaru, koja je inače jedno od najpopularnijih točki u Dalmaciji za penjače. Ako se pitate što je to ferrata, u alpinističkom rječniku to je sinonim za osigurani željezni put koji se sastoji od metalnih nožišta i klinova pričvršćenih za stijenu, čelične sajle za osiguranje koja se pruža uzduž puta, ljestvi i mostova. Upravo jedna takva alpinistička senzacija nedavno je dovršena na Hvaru i vjerujemo kako će ovo ljeto biti velika (turistička) atrakcija. 

Pa, ako ove godine planirate na Hvar, a pritom naginjete i adrenalinskim sportovima te ovakvim avanturama kao što je ovaj izvedeni prijelaz s najljepšim pogledom na svijetu, onda bi stvarno bilo šteta da propustite novonastalu ferratu Avalon. I naravno, pritom obavezno podržite cijeli projekt donacijom od 7 eura po osobi jer je sve skupa izvedeno privatnom investicijom spomenutog tima, a ferrata se treba i održavati, zar ne? Više informacija o cijelom projektu doznajte na službenoj Facebook stranici

Biste li se usudili? Na Hvaru smo pronašli novu adrenalinsku atrakciju (фото 1)

Biste li se usudili? Na Hvaru smo pronašli novu adrenalinsku atrakciju (фото 2)

Biste li se usudili? Na Hvaru smo pronašli novu adrenalinsku atrakciju (фото 3)

Biste li se usudili? Na Hvaru smo pronašli novu adrenalinsku atrakciju (фото 4)

Biste li se usudili? Na Hvaru smo pronašli novu adrenalinsku atrakciju (фото 5)

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar

više