Traži

Brazil ima rješenje za rasističke poruke na Facebooku

Brazil ima rješenje za rasističke poruke na Facebooku

Kampanja "Virtualni rasizam, stvarne posljedice"


Fotografija: buro247.ru

Brazilski projekt "Virtualni rasizam, stvarne posljedice" predložio je, usudili bismo se reći, najučinkovitiji način borbe protiv uvredljivih rasističkih poruka na Facebooku

Organizatori sjajne kampanje iz Brazila dovinuli su se rješenju kako se uhvatiti ukoštac sa zlonamjernim, uvredljivim rasističkim porukama na Facebooku. Uvećali su ih na veličinu plakata i smjestili pokraj domova autora poruka. Koristeći alate za geo lociranje, aktivisti su uspjeli doći do adrese stanovanja autora rasističkih poruka i uz pomoć lokalnih medija montirali plakate s uvredljivim sadržajem pokraj autorovih kuća, a njihova imena i prezimena, kao i fotografije su zamutili. 

Kampanju "Virtualni rasizam, stvarne posljedice" aktivisti su pokrenuli kao odgovor na rastući broj rasističkih komentara na prvu tamnoputu voditeljicu vremenske prognoze – Mariju Juliju Coutinho, i upravo su neke od uvredljivih poruka namijenjenih njoj izložene na velikim plakatima. "Ti ljudi misle da mogu iz udobnosti vlastitog doma činiti na internetu što god im padne na pamet. Mi to nećemo dopuštati. Od nas se ne mogu sakriti, mi ćemo ih pronaći", kazali su organizatori kampanje.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više