Search

Britanski profesor živjet će godinu dana kao David Bowie

Britanski profesor živjet će godinu dana kao David Bowie

Poseban istraživački projekt

Image: buro247.ru

Profesor Sveučilišta Kingston Will Brooker u neobičnom projektu na godinu dana "pretvorit" će se u Davida Bowieja i sva njegova alter ega kako bi na vlastitoj koži osjetio što znači biti David Bowie

Profesor engleskog Sveučilišta Kingston cijelu jednu godinu odijevat će se poput Davida Bowieja i svih njegovih umjetničkih alter ega kako bi što bolje proniknuo u njegov svijet. Tako će osim jedinstvene Bowiejeve garderobe, ovaj profesor filmskih i kulturnih studija primjenjujući tehniku metodske glume uroniti i u lik Ziggyja Stardusta i Thin White Dukea kako bi što bolje osjetio "Bowiezam".    

U intervjuu za NME Brooker je objasnio da je glavna ideja projekta prodrijeti u Bowiejevu srž u različitim periodima života i karijere kako bi shvatio njegovu stvaralačku energiju na vlastitoj koži, ali s kritičkim i objektivnim odmakom i naposljetku napisao knjigu o legendarnom glazbeniku.

Ovaj projekt Brooker je na Twitter profilu najavio fotografijom na kojoj je odjeven u plavo odijelo i nosi crvenu periku – upravo onakav imidž kakav je Bowie njegovao u 70-ima. Osim izgleda, Brooker će usvojiti i Bowiejeve neobične prehrambene navike, pa će po uzoru na režim prehrane kojeg se Bowie pridržavao u 70-ima jesti mlijeko s crvenim paprikama, a također će spavati manje i kako bi neprestano bio neispavan, međutim ipak neće ponoviti baš sve Bowiejeve avanture, poput, primjerice, one s Mickom Jaggerom. U nastavku pogledajte kako Brooker komentira ovaj svoj kulturološki eksperiment.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više