Search

Büro 24/7 preporučuje: Mak na konac

Büro 24/7 preporučuje: Mak na konac

Proširen prostor slastičarnice


Image: PR

Malo slatko carstvo Mak na konac otvoreno prije dvije godine u Dukljaninovoj ulici u Zagrebu brojne je ljubitelje svojih slastica danas ugodno iznenadilo novim prostorom

Mak na konac slastičarnica je izvornih namirnica, maslaca, vrhnja i više vrsta čokolade, domaćeg organskog voća i svega drugoga što čini dobar autorski kolač. Slastičarnica je idejni projekt Petre Jelinić, mlade zagrebačke pastry chefice koja je svoje iskustvo skupljala u mnogim zagrebačkim hotelima kao i u inozemstvu, šireći svoje kulinarske vidike čak dvije godine u Dubaiju. Malo slatko carstvo Mak na konac Petra je otvorila prije nešto više od dvije godine u Dukljaninovoj ulici u Zagrebu. Ideja za slastičarnicu došla je sasvim slučajno. Slastičarnica je ispočetka bila osmišljena po uzoru na svjetske slastičarnice koje nisu sjedećeg tipa, već po kolač svatko dođe ciljano. Gostima je to isprva, bilo čudno, no prihvatili su Petrin projekt kao "Pastry to go".

Büro 24/7 preporučuje: Mak na konac (фото 1)

"Kako je vrijeme promicalo toliko smo uviđali kako naš koncept ima određene mane. Ne samo da gosti ne mogu konzumirati kolač, nego i da nam takav koncept smanjuje mogućnost raznovrsnije ponude. Tako smo se odlučili za proširenje slastičarnice. Da naši gosti mogu sjesti, pojesti kolač, popiti kavu ili sok. U ponudu smo uvrstili savijače i neke slane kolače tipa rudarske greblice i pogačice od čvaraka. A najesen, kada se uhodamo, krenut ćemo s bogatijom ponudom", otkriva nam Petra.

Büro 24/7 preporučuje: Mak na konac (фото 2)

Za novootvoreni interijer slastičarnice zaslužan je renomirani zagrebački arhitekt Marko Piljek, uz neizostavne Petrine dodatke. "Ono što danas nedostaje je da ljudi s guštom i ciljano dođu u slastičarnicu. Obično dođu, pojedu kolač i odu. Ja ne bih htjela da to tako s mojom slastičarnicom bude slučaj." Želja Petre bila je da to bude ugodan i svijetao prostor nenametljivih boja, jer, kako kaže, slastičarnice bi trebale biti mjesto susreta i druženja, ugodan prostor u kojem će se gosti osjećati opušteno i dobro. Unutar prostora nalazi se živi zid s cvijećem kako bi gosti imali sjećaj smirenosti i dobro se osjećali u prostoru kada ga posjete. Za boje je zaslužna sama Petra koja ih je i birala..

Büro 24/7 preporučuje: Mak na konac (фото 3)Büro 24/7 preporučuje: Mak na konac (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više