Traži

Časopis Wired objavio popis najpoželjnijih gradova budućnosti

Časopis Wired objavio popis najpoželjnijih gradova budućnosti

Ključ leži u inovacijama


Fotografija: buro247.ru

Wired Magazine objavio je zanimljiv popis gradova kojima se u budućnosti predviđa procvat i najkvalitetniji uvjeti za lagodan i ispunjen život

Tijekom ljudske povijesti gradovi su uglavnom nicali sasvim prirodno i, rekli bismo, relativno neplanirano, međutim, u drugoj polovini 20. st. situacija se drastično promijenila. Zahvaljujući brojnim zakonima i regulativama urbana područja postajala su sve važnijima unutar pojedine zemlje, a razne inovacije omogućile su viši stupanj kvalitete života, čime su gradovi počeli privlačiti sve veći broj ljudi. Američki časopis Wired objavio je popis najinovativnijih gradova suvremenog društva i predstavio neke projekte zbog kojih bi pojedini gradovi mogli postati najpoželjnija mjesta za život u skoroj budućnosti. 

Tako je Los Angeles zadržao prednost zahvaljujući upotrebi energetski učinkovite rasvjete koja osvjetljava čitav grad. Njemu bi se mogao pridružiti Šangaj koji će, zamijeni li metro žičarom, svojim stanovnicima osigurati učinkovitiju transportnu infrastrukturu. Nizozemski grad Eindhoven, nekoć tihi provincijski gradić, postao je poznat po svojem kružnom lebdećem mostu Hovenringu, u čijem su se projektiranju u obzir uzimali krajnji korisnici – pješaci i biciklisti. 

Kolijevku start-up projekata – San Francisco – časopis Wired je izdvojio kao najbolji grad za pokretanje inovativnih projekata jer ima izrazito razvijenu i prilagođenu infrastrukturu za start-upove jer ima veliku količinu co-working prostora. Na popisu se također spominju i Dubai i kenijska prijestolnica Nairobi. 

Časopis Wired objavio popis najpoželjnijih gradova budućnosti (фото 1)

Časopis Wired objavio popis najpoželjnijih gradova budućnosti (фото 2)

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor