Search

Da Vincijeva luksuzna vila našla se u prodaji

Da Vincijeva luksuzna vila našla se u prodaji

Prekrasna vila u Toskani dizajnirana prema nacrtima Da Vincija


Image: buro247.ru

Raskošna vila na vrhu litice u pitoresknoj Toskani koju je osmislio renesansni genij i izumitelj, glasoviti Leonardo Da Vinci, našla se na tržištu po cijeni od 11,2 milijuna dolara

Šansa da postane vlasnikom jednog od remek-djela Leonarda Da Vincija pruža se svim zainteresiranima koji na svom računu imaju između 5,6 i 11,2 milijuna dolara. Ali ovaj se put ne radi o ulju na platnu ili likovnom djelu kao što je svima znana Mona Liza, već je riječ o kreaciji izrađenoj od cigli, odnosno cijelom zdanju smještenom u prekrasnoj Toskani. 

Da Vincijeva luksuzna vila našla se u prodaji (фото 1)

Ova jedinstvena luksuzna vila smjestila se u provinciji Livorno, a njezin dizajn pripisuje se jednom od najvećih genija svih vremena, renesansnom talijanskom umjetniku koji je navodno povremeno i živio u spomenutoj vili. Vila oblikom podsjeća na utvrdu, a njezina lokacija na samom vrhu litice pridonosi tom dojmu. Proteže se na 773 metara kvadratnih, a u interijeru ćete pronaći podove od terakote i detalje od bakra, a vila se može pohvaliti i jednim od najljepših pogleda na talijansku panoramu prekrasnog morskog plavetnila. 

Ipak, najveća vrijednost nekretnine leži u činjenici da je za dizajn vile zaslužan sam Leonardo pa time njezina vrijednost dobiva i kulturnu i povijesnu notu. Važno je spomenuti kako je u vili svojevremeno živjela princeza Elisa Bonaparte, sestra francuskog imperatora Napoleona I. 

Da Vincijeva luksuzna vila našla se u prodaji (фото 2)

Da Vincijeva luksuzna vila našla se u prodaji (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više