Search

Danas počinje glazbeni festival Crossover Zagreb! Evo što nam sve donosi novo izdanje...

Danas počinje glazbeni festival Crossover Zagreb! Evo što nam sve donosi novo izdanje...

Na Ribnjaku

Tekst: D.D.


Image: Crossover Zagreb

Park Ribnjak postaje mjesto na kojem se susreću različiti glazbeni žanrovi sa svih strana svijeta jer danas počinje međunarodni glazbeni festival Crossover Zagreb. Festival je to koji u Ribnjak dovodi svjetske glazbenike različitih žanrovskih određenja, a ovog će ljeta trajati do 29. srpnja. Pet dana sjajnih glazbenika i izvrsne atmosfere u zagrebačkom parku okupit će sve posjetitelje željne jedinstvenog ljetnog glazbenog osvježenja.

Danas počinje glazbeni festival Crossover Zagreb! Evo što nam sve donosi novo izdanje... (фото 1)

Festival se po prvi puta održao prošle godine, a veliki interes posjetitelja, kako domaćih, tako i turista, pokazao je da je Zagreb željan kombiniranja i predstavljanja drugačijih glazbenih žanrova. Baš će zato pozornica na Ribnjaku ugostiti neke od najzanimljivijih izvođača po izboru glazbenog urednika Marina Levaja. Glazbeni festival danas otvara romski sastav Gipsy Groove s Kosova, čije članove krase različite narodnosti. Gipsy Groove izvodi tradicionalnu glazbu na krajnje moderan način miješajući je sa žanrovima kao što su jazz, funk, ska... Drugog dana, uz srpski bend NAKED, nastupit će i CHUI, trenutno vodeći domaći sastav čiji nas jazz šalje ravno u budućnost. Petak je, pak, rezerviran za nastup Smoove & Turrell - britanskih soul genijalaca koji u Zagreb dolaze promovirati netom izdani album "Mount Pleasant" te hrvatsko-nizozemskog sastava Soul Shadows. Kombinacijom slavnih klasika i autorskih pjesmama, svemogući vokal Mirza i nizozemski virtuozi dokazat će nam zašto su blizu svjetskom uspjehu u soul žanru.

Danas počinje glazbeni festival Crossover Zagreb! Evo što nam sve donosi novo izdanje... (фото 2)

U subotu će pozornicu preuzeti Jam Bucket te Techno Vikings, sasvim otkačeni talijansko-hrvatski saksofon kvartet koji u pratnji nepogrešivog bubnjara "skida" najveće house hitove na krajnje nepredvidljiv i plesan način, dok festival u nedjelju zatvaraju Eargonautsi. Novost ovogodišnjeg festivala su i after partyji koji će se održati u petak i subotu u Kaptol Boutique Cinema uz kultnog DJ-a Ozrena Kanceljaka. Uz sjajnu glazbu i prave ljetne vibracije, organizatori Katapult promocija, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, osigurali su i brojne druge zanimljivosti pa će tako Ribnjak biti pretvoren u pravu festivalsku oazu - uz različite festivalske ukrase i scenografiju. Također, važno je napomenuti i zanimljivu gastronomsku ponudu, koja će nas mirisima i okusima provesti kroz različite krajeve svijeta, od uvijek popularne sangrije, do Sidi Bou Said čaja s makroudh kolačićima i ručno rađenih baklava. Ulaz na festival je besplatan, stoga nema razloga da ga ne posjetite.

Danas počinje glazbeni festival Crossover Zagreb! Evo što nam sve donosi novo izdanje... (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više