Traži

Doznajte koji hrvatski grad je nominiran za najbolju europsku destinaciju u 2019.

Doznajte koji hrvatski grad je nominiran za najbolju europsku destinaciju u 2019.

Uz bok Parizu, Rimu i Londonu...


Fotografija: PR

Portal European Best Destinations, koji je ujedno i istoimena organizacija sa sjedištem u Bruxellesu, nastala s ciljem promicanja kulture i turizma u Europi, objavila je listu 20 destinacija nominiranih za najbolju europsku destinaciju za 2019. godinu. Tako se uz bok Londonu, Parizu, Rimu... pridružio i hrvatski Cavtat koji je uvršten na listu najboljih, a našao se u i u dodatnim kategorijama kao što su "Najbolja destinacija za ljubitelje prirode" te "Najbolja romantična destinacija". "Sama nominacija već puno znači i otvara dodatne prilike za razvoj i promidžbu Cavtata, destinacije koja iz godine u godinu bilježi rast turista – što je jasan pokazatelj kako ima sve veći značaj na listi putovanja brojnih turista iz cijelog svijeta”, izjavio je ponosno je direktor Turističke zajednice općine Konavle Frano Herendija za Novac.hr. 

Inače, Cavtat se smjestio na samom jugu Hrvatske, tek 19 kilometara od Dubrovnika, a mnogi ga nazivaju i biserom krajnjeg juga Hrvatske. Gradić je to izuzetne arhitekture, bogate povijesti i ljepote. Poznat je po brojnim palačama, rezidencijama i spomenicima iz rimskog doba, a nalazi se na poluotoku Rat koji, zajedno sa susjednim poluotokom Sustjepanom, čini dobro zaštićenu i pristupačnu uvalu.

Rijetka su mjesta poput Cavtata koja na tako malom prostoru pružaju posjetitelju tako mnogo. Prirodne ljepote, bogato kulturno i povijesno nasljeđe, te ostali standardi turističke ponude usklađeni sa zahtjevima današnjih turista, pa Cavtat čine jednom od najatraktivnijih destinacija na Jadranu, tako da je ova nominacija i više nego opravdana. Inače, natječaj za najbolju europsku destinaciju traje tri tjedna, od 15. siječnja do 5. veljače, a tijekom tog razdoblja glasati za Cavtat možete ovdje.

Napišite komentar