Search

Doznali smo kada kreće omiljeni Advent u Zagrebu

Doznali smo kada kreće omiljeni Advent u Zagrebu

Od 2. prosinca i traje sve do 7. siječnja

Image: PR

Ove godine zagrebački Advent počinje 2. prosinca, a tema je Orient Express...

Zvuci božićnih zvončića, mirisi medenjaka, kuhanog vina i raznih oblizeka… Ma dovoljno je samo da se prepustite uživanju! Zagreb u adventsko vrijeme nudi pregršt događaja i manifestacija koje će zadovoljiti ukus i najzahtjevnijih posjetitelja. Zabava, dobra klopa, jedinstveni događaji, umjetnost, ali i istinski blagdanski ugođaj čekaju vas na ulicama glavnoga grada. Priprema, pozor… jer omiljeni Advent u Zagrebu počinje 2. prosinca i traje sve do 7. siječnja, a ove godine donosi i neke cool novitete kada je u pitanju raskošan adventski program. Tako je najavljeno otvaranje svjetske izložbe: "Nikola Tesla, mind from the future", koja nakon Zagreba seli u New York. 

Doznali smo kada kreće omiljeni Advent u Zagrebu (фото 1)

I ove godine, kako ističu iz organizacije, Advent će uključivati i plato Gradec koji je lani bio najfotografiraniji. Posjetitelji će od 2. prosinca moći razgledati i famoznu vilu Prekrižje gdje će se prostor urediti u skladu s tradicijskim božićnim običajima, a vila će biti otvorena u petak i subotu od 16 do 20 sati, prenosi Dnevnik.hr. Inače, ove godine tema Adventa je Orient Express. Ispred katedrale će i ove godine biti postavljene žive jaslice, a omiljeno Fuliranje se iz Tomićeve seli na Zrinjevac, radi prometne opterećenosti.

Već petu godinu zaredom, Zagreb se tako ponovno pridružuje najvećim europskim metropolama sa svojim adventskim slavljem, a očekivanja od najveselijeg gradskog događanja su velika s obzirom na to da je zagrebački Advent i prošle i pretprošle godine proglašen najboljim u Europi na portalu European Best Destinations. 

Doznali smo kada kreće omiljeni Advent u Zagrebu (фото 2)

Pa, svi oni koji su proteklih godina božićnu čaroliju tražili na ulicama hrvatske metropole, znaju da ih čeka Ledeni park, Fuliranje, Advent u tunelu, Advent na Strossu, Gornjem gradu i naravno Zrinjevcu, u aleji platna gdje je sve i počelo. Više informacija možete pratiti na službenoj stranici Adventa u Zagrebu. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više