Search

Dubrovačka plaža Copacabana zasjala je u novom ruhu

Dubrovačka plaža Copacabana zasjala je u novom ruhu

Samo za odabrane


Image: PR

Smještena na poluotoku Lapadu, točnije na njegovoj sjevernoj strani, ispod turističkog naselja Babin Kuk, ova popularna i najveća dubrovačka plaža detaljno se uređivala čak četiri godine...

Plaža Copacabana svoje ime je dobila pred više od 30-ak godina, jer je najveća plaža u Dubrovniku. Neugledna i zapuštena plaža uređivala se čak četiri godine i u nju je investirano dva milijuna eura. Obitelj Sentić zajedno s umjetnikom Perom Mrnarevićem radili su godinama na uređenju sve kako bi spojili tradicionalno s umjetnošću. Novi vizualni identitet plaže posebno je razveselio Dubrovčane i njihove goste.

Naime, to je prva hrvatska plaža s umjetničkim skulpturama/instalacijama u hortikulturalno uređenom ambijentu čime se nastojalo razviti kreativan i umjetnički pristup turizmu i potaknuti mlade i perspektivne lokalne umjetnike da se uključe u njeno uređenje.

Dubrovačka plaža Copacabana zasjala je u novom ruhu (фото 1)

"Ove godine glavnu riječ je preuzeo chef Gregorio Mannuci s vjerom da gastronomsku ponudu odmaknemo od klasične hrane masovne potrošnje. Plaža se prostire na preko 10 000 kvadrata. Svatko može naći kutak za sebe, bilo to uživanje na baldahinu, pijući šampanjac u jacuzziju kraj mora ili čitajući na stijeni i pijući kavu, te ujedno koristiti popust naše Club kartice. Gosti su raznoliki, što je vidljivo jer nema konkretne strategije u turizmu, ali je vidljivo da se događa inercijom odnosno kanalima privatnog sektora. Zbog toga se i Dubrovnik gubi između masovnog i elitnog turizma. Naša strategija je rad s gostima jedan na jedan, gdje u direktnoj komunikaciji s gostom ili preko agencije pokušavamo plažu prilagoditi njihovim željama. Iz toga se rodila ideja uzimanja dvaju gumenjaka te formiranje nekoliko izleta zbog dodatne ponude" priča nam vlasnik Tin Sentić.

Riječ je o šljunčanoj plaži izrazito pogodnoj za obiteljski odmor, dok u večernjim satima ona postaje meka za one željne dobrog provoda. Prve rezervacije za zakup plaže i to na nekoliko dana stigle su od jednog britanskog lorda, a šuška se da će ondje privatnim avionima doći i ostala najveća britanska elita.

Dubrovačka plaža Copacabana zasjala je u novom ruhu (фото 2)

"Plaža je bila zapuštena, a priča datira da su se nekada na njoj kupali dubrovački gospari. No, u doba bivše Jugoslavije nitko nije obnavljao tu divnu oazu. Nakon čak četiri godine i velike investicije, svaku godinu se pomalo uređivao svaki detalj. Na ovim umjetničkim instalacijama radio je umjetnik Pero Mrnarević, profesor na Akademiji kojem su u cijelom projektu pomagali i lokalni ljudi jer su upravo oni najbolje znali kako očuvati stari autohtoni dio. Ništa se nije diralo, tako je sačuvana i ta mala kao stancija iz 16 st. koja je restaurirana i ostala je iz doba Dubrovačke Republike. U 16 st. obitelj Giorgi je odabrala baš ovo mjesto gdje je ugodno provoditi ljeto. Individualnim pristupom gostu, nastojimo ostvariti njihov san. Želja nam je da boravkom na plaži imaju jedno novo iskustvo"  objašnjava Karmen Sentić.

"Osmišljenom  ponudom i sadržajima želimo da gosti dožive novo iskustvo te da se na taj način ponovno vrate na ovu divnu dubrovačku plažu. Iz tog razloga smo i osmislili loyalty card program, kao i sunset cruise s gliserom uz čašu šampanjca i pogled na dubrovačke zidine s mora" nadodaje Tin Sentić. Upravo zbog ovako bogate ponude turisti su oduševljeni, te je neizbježna činjenica da će upravo Copacabana postati novo odredište na karti najboljih svjetskih plaža.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više