Search

Dubrovnik je dobio najveći Duty Free Shop u Hrvatskoj

Dubrovnik je dobio najveći Duty Free Shop u Hrvatskoj

"Finest of Croatia"

Urednik: E.G.


Image: PR

Novo proširenje Duty free shopa je oplemenjeno konceptom Finest of Croatia kojeg je osmislila arhitektica Lea Đurović Ruso, vlasnica i direktorica arhitektonskog ureda PROTO-ARCH d.o.o.

Nove tehnologije i arhitektonski trendovi često podliježu futurističkim izdanjima i zadnjima koja nas upozoravaju kako vrijeme brzo prolazi te da su promijene postale dio naše svakodnevice. Moderni dizajn interijera u pogledu stvaranja novog koncepta izražavanja raznih arhitekata i dizajnera interijera diktira nove trendove u izražavanju i opisu prostora zgrada, aerodroma, bolnica i slično. Primjer je toga i novi aerodrom u Dubrovniku, koji unutar svoje mreže futurističkih elemenata krije i pravo malo blago skriveno u okusima i elementima tradicionalnih hrvatskih jela, začina, suvenira. Gradnjom novog Terminala C i njegovim svečanim otvaranjem u svibnju ove godine postojeći Duty free shop se proširio te je s novom površinom od 1000 metara kvadratnih postao najveći Duty free shop u Hrvatskoj i u regiji.

Dubrovnik je dobio najveći Duty Free Shop u Hrvatskoj (фото 1)

Novo proširenje Duty free shopa je oplemenjeno konceptom Finest of Croatia kojeg je osmislila arhitektica Lea Đurović Ruso, vlasnica i direktorica arhitektonskog ureda PROTO-ARCH d.o.o. "Moj zadatak je bio osmisliti novi koncept interijera za pozicioniranje autohtonih hrvatskih proizvoda s posebnim naglaskom na dubrovačku regiju, a sve u cilju pružanja jedinstvenog iskustva prezentacije hrvatske eno i gastro ponude te vrhunske usluge", komentirala je arhitektica.

Motiv uređenja interijera je  baziran na kemijskoj strukturi proizvoda odnosno na heksagonalnom rasteru koji je prisutan na svakom proizvodu pojedinačno. Ovakav pristup suvremenom pristupu prezentacije tradicionalnih hrvatskih proizvoda prepoznali su gosti aerodroma iz Lijepe Naše, ali i svijeta. U procesu projektiranja su nastali heksagonalni poligoni na kojima su danas izloženi proizvodi i tako je stvorena zaokružena cjelina u pogledu dizajna. Također se pri projektiranju pazilo i na odabir materijala,  tako da su interijeri korišteni topli materijali poput svijetlog javora a dozu luksuza davaju detalji od mesinga.

Dubrovnik je dobio najveći Duty Free Shop u Hrvatskoj (фото 2)

Lepeza proizvoda na heksagonalnim gondolama seže od probranih vina, raznih sireva, maslinovih ulja, sušenog voća, čokolade i organske kozmetike. Proizvodi iz dubrovačke regije su smješteni na posebnu policu crvene boje pod nazivom „Finest of Dubrovnik". Ono što privlači pažnju kupaca jest tasting bar koji se nalazi na samom ulazu u  Duty free shop. Bar predstavlja interaktivni prostor gdje putnici imaju priliku isprobati najpoznatije  delikatese koje Hrvatska ima za ponuditi, od najbolje odabranih vina, nagrađivanih maslinovih ulja do raznih slastica.

Dubrovnik je dobio najveći Duty Free Shop u Hrvatskoj (фото 3)

Cijeli koncept novog proširenja Duty free shop-a je zaokružen novim vizualnim identitetom "Finest of Croatia" koji je ostvaren u suradnji s nagrađivanim dizajnerskim dvojcem Šesnić&Turković. Ovakav inovativan pristup prodaji hrvatskih proizvoda, ali i sama prezentacija izričaja mlade arhitektice zasigurno je odlična dobrodošlica gostima koji jedva čekaju otkriti sve što im nudi Jadranska obala i Dubrovnik.

Dubrovnik je dobio najveći Duty Free Shop u Hrvatskoj (фото 4)

Dubrovnik je dobio najveći Duty Free Shop u Hrvatskoj (фото 5)

Dubrovnik je dobio najveći Duty Free Shop u Hrvatskoj (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više