Search

Dvostruko svjetsko priznanje za projekt Slatkovodnog akvarija u Karlovcu

Dvostruko svjetsko priznanje za projekt Slatkovodnog akvarija u Karlovcu

Bravo za 3LHD!


Image: Jure Živković

3LHD-ov projekt Slatkovodnog akvarija u Karlovcu osvojio je dvije A+Awards nagrade, koje dodjeljuje jedan od najpoznatijih svjetskih portala posvećenih arhitekturi - Architizer

3LHD-ov projekt Slatkovodnog akvarija u Karlovcu osvojio je dvije A+Awards nagrade. Nagrade dodjeljuje jedan od najpoznatijih svjetskih portala posvećenih arhitekturi - Architizer. Karlovački slatkovodni akvarij pobijedio je u kategoriji Architecture +Landscape posvećenoj inovativnim projektima koji stvaraju prirodan okoliš. Osvojio je nagradu žirija A+Award i nagradu čitatelja portala A+Popular Choice Award.

Dvostruko svjetsko priznanje za projekt Slatkovodnog akvarija u Karlovcu (фото 1)

Program A+Awards petu godinu za redom promiče najbolje projekte i proizvode iz područja arhitekture i produkt dizajna te njihov potencijal da imaju pozitivan utjecaj na svakodnevni život. Zahvaljujući popularnosti portala i programa A+Awards, nagrađeni projekti predstavljaju se publici od preko 400 milijuna korisnika i čitatelja Architizera. Za svaku od kategorija žiri odabire pet finalista. Među finalistima žiri odabire pobjednike i dobitnike A+Awards nagrada za pojedinačne kategorije. Online zajednica među finalistima glasovanjem odabire svoje favorite i dobitnike nagrada A+Popular Choice Awards.

Dvostruko svjetsko priznanje za projekt Slatkovodnog akvarija u Karlovcu (фото 2)

Zgrada akvarija uklopljena je u prirodni okoliš uz Koranu te je potpuno prekrivena zemljom. Koncept oblikovanja nadahnut je nasipima i šancima karlovačke zvijezde. U središtu se nalazi trg s ulaznim prostorom, suvenirnicom, caffe barom, čitaonicom i uredima. Izložbeni postav akvarija je prikaz flore i faune hrvatskih rijeka i njihovih ekosustava, geološke prošlosti i tradicijske kulture. Scenarij izložbe je linearan i prati čitav tok krške rijeke, od "izvora" na trgu, preko rampe s akvarijima, špilje i tunela do akvarija koji prikazuju močvarna staništa i sedrenu barijeru.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više