Search

Eiffelov toranj dobiva eko predznak

Eiffelov toranj dobiva eko predznak

Kako vjetar puše...


Image: buro247.ru

Ekološka osviještenost jedno je od važnijih pitanja o kojem se brinu renomirane svjetske tvrtke pa sve više rade na ekološki prihvatljivijoj proizvodnji. Međutim, kad je riječ o učinkovitijoj energetskoj potrošnji na globalnoj razini, briga za okoliš ostaje zanemarena

Kad je 1889. godine započela izgradnja slavnog Eiffelovog tornja, u konstrukciju su bile ugrađene mini turbine koje se danas mogu iskoristiti kao elegantno i ekološki prihvatljivo energetsko rješenje. Naime, turbine će koristiti silu vjetra i generirati vlastitu energiju, koja će se iskoristiti u različite svrhe. 

Ove godine tvrtka Urban Green Energy razvila je i nove turbine posebno za toranj, koje će biti smještene na visini od 122 metra (na drugoj razini tornja). Zahvaljujući posebnom dizajnu, posjetitelji uopće neće vidjeti niti čuti turbine jer su gotovo bešumne. Turbine će godišnje proizvoditi 10 000 kilovata, što je dovoljno za opskrbu energijom cijelog prvog kata, čime bi se ekološki utjecaj smanjio za 25 posto, što je uistinu impresivno.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više