Search

Želite li se okušati u pripravi najukusnijih koktela? Evo prave prilike!

Želite li se okušati u pripravi najukusnijih koktela? Evo prave prilike!

Cocktail Week Zagreb

Tekst: BURO.


Image: pr

Cocktail Week Zagreb, koji se ove godine održava od 14. do 19. svibnja u najboljim zagrebačkim koktel barovima i na open air lokaciji, u zimskim danima poziva sve hrvatske barmene da se pridruže natječaju za prvi hrvatski tiki koktel!

Čarolije svijeta koktela imaju mnoge vrste i podvrste, a tiki, jedan od najotkačenijih smjerova u koktel povijesti, inspiriran je polinezijskom kulturom i romantiziranim konceptom tropskih barova na plaži.  Tiki barovi postoje od tridesetih godina prošlog stoljeća i poznati su po interijerima s Tiki božanstvima, rezbarenim maskama, palminim lišćem, havajskim uzorcima tekstila, kokosovim ljuskama i svemu drugom što vam padne na pamet kad zamislite tropski kič. U ovom kičastom okruženju imperativ je zabava, ali tiki kokteli su ozbiljne i kompleksne kreacije s puno sastojaka i višeslojnim zavodljivim okusima. Serviraju se, naravno, u velikim kičastim čašama ili kako se u originalu zovu tiki mug.

Želite li se okušati u pripravi najukusnijih koktela? Evo prave prilike! (фото 1)

Cocktail Week Zagreb, koji se ove godine održava od 14. do 19. svibnja u najboljim zagrebačkim koktel barovima i na open air lokaciji, u zimskim danima poziva sve hrvatske barmene da se pridruže natječaju za prvi hrvatski tiki koktel. Zadatak im je da u složenu kombinaciju tropskih okusa dodaju barem jedan autohtoni hrvatski sastojak i zadive žiri koji će pobjednika upoznati s timom mladih umjetnika koji će za njega kreirati jedinstvenu čašu.

Želite li se okušati u pripravi najukusnijih koktela? Evo prave prilike! (фото 2)

Naime, nakon prošlogodišnjeg uspjeha završnog partija CWZG u dvorištu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, suradnja se ove godine proširuje na obostrano zadovoljstvo. Autor pobjedničkog koktela, prezentirat će koktel, inspiraciju i kontekst studentima Kiparskog odsjeka (usmjerenje Mala plastika i medaljarstvo), a oni će do ovogodišnjeg CWZGa razviti pravi, jedinstveni tiki mug upravo za ovo piće. Više informacija možete pronaći ovdje.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više