Search

Franck otvorio novouređenu vlastitu trgovinu u Zagrebu

Franck otvorio novouređenu vlastitu trgovinu u Zagrebu

Novo iskustvo za ljubitelje legendarnog hrvatskog brenda


Image: PR

Dio starog tvorničkog objekta preuređen je u moderni prodajni prostor namijenjen prezentaciji proizvoda, ali i degustacijama

Proizvodno-poslovni kompleks Francka u zapadnom dijelu Zagreba, otvoren je davne 1892. godine, kao jedan od prvih velikih pogona prehrambene industrije u Hrvatskoj. Franckova tvornica izgrađena je prema nacrtima arhitekta Kune Waidmanna i danas predstavlja reprezentativan primjer zagrebačke industrijske arhitekture.

Ovih dana Franck je na istoj je lokaciji, u Vodovodnoj 20, otvorio i novouređenu vlastitu trgovinu. Cjelokupno preuređenje i prenamjena prostora Franck trgovine realizirana je u skladu s načelima održivog razvoja i najboljim praksama struke u očuvanju industrijske baštine.

Franck otvorio novouređenu vlastitu trgovinu u Zagrebu (фото 1)

Dizajn novouređene Franckove trgovine čistih je linija i neutralnih boja te odražava suvremeni duh i inovativno usmjerenje kompanije. Prema ideji Željke Pavlinović iz arhitektonskog ureda Zetho, koja je osmislila cjelokupni koncept preuređenja, interijer trgovine bojom i toplinom podsjeća na svakodnevno uživanje u najdražem crnom napitku. Doživljaj ambijenta i njegov miris pruža osjećaj boravka u šalici kave koju kao da možemo u potpunosti vidjeti i okusiti. Skladište je sastavni dio trgovine, te je odijeljeno staklenom stijenom čija transparentnost kupcu pruža uvid u proizvodni proces kojega je i on sam dio.

Franck otvorio novouređenu vlastitu trgovinu u Zagrebu (фото 2)

U osmišljavanju prostora preuređene trgovine posebno se pazilo na prilagodbu izložbenog dijela raznovrsnom proizvodnom asortimanu Francka, od kave i kavovina preko čaja, začina, sastojaka za kolače i dodataka jelima pa sve do snack programa. Obnovljena trgovina Franck tako je postala prostor namijenjen novom iskustvu konzumacije Franckovih proizvoda i doživljaja brenda. U trgovini se mogu kupiti svi proizvodi Francka po cijenama koje će biti na razini preporučenih na tržištu, uz mjesečne promotivne akcije za odabrane proizvode.

Franck otvorio novouređenu vlastitu trgovinu u Zagrebu (фото 3)

Franck otvorio novouređenu vlastitu trgovinu u Zagrebu (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više