Search

Francuzi od sada smiju ignorirati mailove nakon radnog vremena

Francuzi od sada smiju ignorirati mailove nakon radnog vremena

Nova godina s manje stresa


Image: Buro247hr arhiva

U doba pametnih telefona posao zapravo nikad ne prestaje. Mailovi neprestano stižu u svako doba dana i noći, a od nas se očekuje da na njih instantno odgovaramo. No, Francuzi su pronašli rješenje za taj problem

Francuski sindikat uspio se izboriti za pravo radnika da se "isključe" nakon radnog vremena, odnosno da ignoriraju poslovne mailove nakon posla. "Ove mjere su dizajnirane kako bi se poštovao period odmora, kao i balans između posla, obitelji i privatnog života," rekao je francuski ministar rada za CNN. Od 1. siječnja ove godine sve tvrtke s 50 i više zaposlenika tako moraju smisliti način kako će rukovati mailovima koji stižu nakon radnog vremena. I iako zakon još nije usavršen, to je pravi korak prema boljim radnim uvjetima i okolini u kojoj će kvaliteta života radnika biti mnogo bolja.

Zahvaljujući pametnim telefonima i novim tehnologijama, očekuje se da smo prisutni online u svakom trenutku. Francuska je stoga dala sjajan primjer kako poboljšati uvjete za rad svojih zaposlenika koji će se pomoću ovakvih zakona doživljavati svoj posao manje stresno te će na poslu biti produktivniji. Sad je red na ostalim zemljama.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više