Traži

Hrvatski arhitekti slavili u Novom Sadu. Dobili su nekoliko glavnih nagrada i priznanja za svoj rad

Hrvatski arhitekti slavili u Novom Sadu. Dobili su nekoliko glavnih nagrada i priznanja za svoj rad

Izložba 21. Salona arhitekture Novi Sad


Fotografija: Buroa arhiva

Proteklog vikenda, u subotu, 29. rujna 2018, u Galeriji Macut na novosadskom Spensu, otvorena je izložba 21. Salona arhitekture Novi Sad, u organizaciji Društva arhitekata Novog Sada, osnivača ove manifestacije. Od 287 prijavljenih radova iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Mađarske i Rumunjske, podijeljenih u 8 kategorija, za izlaganje je izabrano njih 150.

Žiri u sastavu Srđan Jovanović Weiss (CUNY Spitzer School of Architecture, Njujork), Dejan Todorović (NOOTO, Beograd), Mika Cimolini (MAO Muzej za arhitekturu i dizajn, Ljubljana), Ana Mrđa (UHA/Arhitektonski fakultet Zagreb) i Jasmin Sirčo (Dani arhitekture Sarajevo) – dodijelilo je nagrade i priznanja u kategorijama Arhitektura, Urbanizam, Interijer, Natječajni radovi, Studentski radovi, Publikacije, Digitalni prostor i Eksperiment u arhitekturi.

U velikoj konkurenciji projekata iz čitave regije hrvatske arhitektice i arhitekti osvojili su čak 2 glavne nagrade i 3 posebna priznanja. Nagradu u kategoriji Interijer osvojili su mladi arhitekti iz studija BIRO (Saša Košuta, Mario Kralj, Dora Lončarić) za njihov projekt Garderoba concept storea u Zagrebu, a u kategoriji Eksperiment u arhitekturi slavio je studio SKROZ (Margita Grubiša, Marin Jelčić, Daniela Škarica, Ivana Žalac) za njihov projekt Urbani okviri.

Studio SKROZ slavio je još u dvije kategorije; u kategoriji Arhitektura su nagrađeni priznanjem za projekt Kokošvaroš, a u kategoriji Interijer priznanje su osvojili za projekt Soba tajni (u sklopu projekta Hotel Priča). Priznanje u kategoriji Natječajnih radova osvojio je studio SODA arhitekti odnosno projektni tim Vedran Jukić i Maša Medoš za projekt Centra za autizam i Osnovnu školu Oporovec u Zagrebu. Izvorni članak kao i ostale nagrađene radove možete pronaći na Vizkultura.hr. 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar