Search

Hrvatski dizajn studio sa svojim produktom briljirao u Los Angelesu

Hrvatski dizajn studio sa svojim produktom briljirao u Los Angelesu

IDA International Design Award


Image: PR

Vedrana Škalić i Ivica Mamić iz hrvatskog Diz Viz dizajn studija za svoj rad, odnosno pult, osvojili su treće mjesto na cijenjenom natječaju IDA International Design Award u Los Angelesu

Hrvatski dizajn studio Diz Viz iza kojeg stoje Vedrana Škalić i Ivica Mamić, u sklopu cijenjenog IDA International Design Award natječaja u Los Angelesu, osvojili su treće mjesto za svoj prijavljeni rad. U kategoriji "Office Equipment, Professional" svojim rješenjem i skulpturalnim, ali modernim dizajnom pulta pod nazivom BO-450 oduševili su vrlo zahtjevan žiri ovog natječaja na koji je inače pristiglo preko 1.000 prijava iz cijelog svijeta s radovima i rješenjima iz područja arhitekture, produkt dizajna, mode, dizajna interijera, grafičkog dizajna.

Hrvatski dizajn studio sa svojim produktom briljirao u Los Angelesu (фото 1)

Njihov BO-450 pult namijenjen je i kreiran za prostore recepcije hotela ili ulaza u zgradu, a prema riječima tandema iz Diz Viza, inicijalna ideja je bila napraviti recepcijski stol koji sam za sebe može stajati poput kakve skulpture i biti nenametljiv akcent u pojedinom prostoru. Načinjen je od hrastovine sa završnim uljnim premazom u natur nijansi. Gornja ploha pulta presvučena je tamnom kožom, što mu dodatno daje i jednu finu notu luksuznosti. S obzirom na svoju konstrukciju, pult stoji čvrsto i samostalno, a s obje strane ima radne plohe, dok s unutarnje strane postoje i skrivene pozicije za razne ulaze kablova. BO-450 pult proizveden je u suradnji s tvrtkom Sinago za jednu poslovnu zgradu u Zagrebu te je svakako sjajan hrvatski predstavnik produkt dizajna i to svjetskog kalibra, pa ovakvo vrijedno priznanje nimalo ne iznenađuje. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više