Traži

Hvar je dobio novi beach bar smješten u skrovitoj uvali

Hvar je dobio novi beach bar smješten u skrovitoj uvali

Duba Beach Bar

Tekst: D.D.


Fotografija: Mario Guček Andromak,
Instagram

Skrivena uvala Dubovica, udaljena svega pet minuta vožnje od Hvara, već je godinama lokalcima prvi izbor kada se žele maknuti od gradske vreve i mora turista. A proteklih godina njihova oaza s kristalno čistim morem postala je još bolja - u sklopu jedne od pet kuća koja se nalazi u uvali otvoren je beach bar. "Duba Beach Bar, barem njegova prva verzija, nastao je prije četiri sezone u sklopu naše obiteljske kuće za ljetni odmor. Dugo smo se protivili toj ideji, da dio životnog prostora otvorimo publici. Međutim, s obzirom na lokaciju kuće, što je Hvar kao destinacija postojao atraktivniji, time je privatnost i razina intime u uvali padala." otkrio nam je Ivan Levak.

Hvar je dobio novi beach bar smješten u skrovitoj uvali (фото 1)

Tako su 2014. godine, iz zabave, počeli servirati kave i limunade turistima i posjetiocima. Uslijedili su brojni komplimenti za njihov ugostiteljski pothvat koji ih je jednostavno naveo na to da se zamisle nad idejom da se time počnu baviti time ozbiljnije. Pa zato su danas u ponudi beach bara u uvali espresso odobren od strane Talijana, cijeđeni agrumi, hrvatske rakije, pet vrsti koktela, domaći svježi sokovi među kojima se ističe lubenica s limetom kao favorit među gostima. Dojmovi i kritike koje su do sada skupili profilirali su ih u mjesto ugodno za boravak tijekom ljetnih praznika.

Hvar je dobio novi beach bar smješten u skrovitoj uvali (фото 2)

Sam objekt je lociran u skrovitoj Dubovici, pomalo robinzonskoj uvali, na južnoj strani otoka Hvara, a do prekrasne plaže koju krasne bijeli obluci slijedi desetak minuta spuštanja po strmom kamenom puteljku. A na samom kraju plaže smjestila se malena oaza mira i ultimativnog opuštanja u sklopu Duba Beach Bara. Lagani povjetarac - što s mora, što iz kanjona, daje dojam da ste na brodu dok uživate u osvježavajućem piću,  mirisu mora i ugodnom njihanju grana starih tamarisa. "Bar je uređen s namjerom da što više potencira osjećaj opuštenosti. Prevladavaju drvo i kamen u kombinaciji s bijelim tkaninama kako bi se vizualno stvorila što veća neutralnost samog mjesta. Ovakvom kamuflažom se želi naglasiti ljepota okolne prirode i sav fokus, tijekom boravka na terasi, treba biti usmjeren na uživanje u trenutku. Mjesto radi sav posao ugostiteljstva za nas, mi ga samo dodatno naglašavamo našom ponudom pića i produbljujemo ugodnom glazbom."

Hvar je dobio novi beach bar smješten u skrovitoj uvali (фото 3)

Hvar je dobio novi beach bar smješten u skrovitoj uvali (фото 4)

Hvar je dobio novi beach bar smješten u skrovitoj uvali (фото 5)

Hvar je dobio novi beach bar smješten u skrovitoj uvali (фото 6)

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar

više