Search

IKEA slavi 75. rođendan! Tim povodom kroz nekoliko narednih mjeseci lansirat će niz nostalgičnih vintage kolekcija

IKEA slavi 75. rođendan! Tim povodom kroz nekoliko narednih mjeseci lansirat će niz nostalgičnih vintage kolekcija

U limitiranim izdanjima


Image: buro247.ru

Posljednjih dana sve je nekako u znaku robne kuće IKEA, a sada su predstavili poseban projekt vintage kolekcija povodom svog 75. rođendana. Riječ je o limitiranoj kolekciji imena Gratulera, a u pitanju je linija koja će se sastojati od reinterpretiranih komada iz njihovog perioda od 50-ih do 90-ih. Ideja slavlja je da u idućih nekoliko mjeseci izbace linije koja će zapravo biti predstavnice pojedinog IKEA perioda, a cijelu priču započinju sada u kolovozu, kada će se referirati na 50-e i 60-e godine, a koja uključuje primjerice Ganget naslonjač, samostojeću svjetiljku Knäsjö, dekorativne zdjele i niz drugih detalja. U listopadu će fokus biti na 70-ima i 80-ima kada će ponovno zavladati žičani stolci, živopisne puffy sofe i uzorci. Prosinac će pak biti period rezerviran za 90-e kada je IKEA prigrlila minimalistički stil i izričaj. Ono što je zanimljivo za primijetiti jest kako njihov današnji dizajn ne odudara od onoga koji su "furali" prije nekoliko desetljeća, što je samo dokaz kako je dobar dizajn uistinu bezvremenski, barem u njihovom slučaju. 

IKEA slavi 75. rođendan! Tim povodom kroz nekoliko narednih mjeseci lansirat će niz nostalgičnih vintage kolekcija (фото 1)

IKEA slavi 75. rođendan! Tim povodom kroz nekoliko narednih mjeseci lansirat će niz nostalgičnih vintage kolekcija (фото 2)

IKEA slavi 75. rođendan! Tim povodom kroz nekoliko narednih mjeseci lansirat će niz nostalgičnih vintage kolekcija (фото 3)

IKEA slavi 75. rođendan! Tim povodom kroz nekoliko narednih mjeseci lansirat će niz nostalgičnih vintage kolekcija (фото 4)

IKEA slavi 75. rođendan! Tim povodom kroz nekoliko narednih mjeseci lansirat će niz nostalgičnih vintage kolekcija (фото 5)

IKEA slavi 75. rođendan! Tim povodom kroz nekoliko narednih mjeseci lansirat će niz nostalgičnih vintage kolekcija (фото 6)

IKEA slavi 75. rođendan! Tim povodom kroz nekoliko narednih mjeseci lansirat će niz nostalgičnih vintage kolekcija (фото 7)

IKEA slavi 75. rođendan! Tim povodom kroz nekoliko narednih mjeseci lansirat će niz nostalgičnih vintage kolekcija (фото 8)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više