Search

Imamo 3 nova pojma koja opisuju suvremeno dejtanje. Naravno, urnebesni su!

Imamo 3 nova pojma koja opisuju suvremeno dejtanje. Naravno, urnebesni su!

Ako ste mislili da stvari postaju jednostavnije, prevarili ste se...

Tekst: E.G.


Image: Screenshot

Društvene mreže su, sada je već sasvim izvjesno, uvelike utjecale suvremeni proces dejtanja - od tehnika zavođenja, preko privlačenja pažnje, pa sve do okončanja nekog odnosa, čini se kako ništa nije onakvo kakvo je bilo prije samo koju godinu. Sjetimo se samo pojmova koji su nam ne tako davno predstavljali nepoznanicu, a koje čujemo u razgovorima, filmovima, pjesmama, ...

Ghosting tako predstavlja situaciju u kojoj neka osoba jednostavno nestane iz odnosa, bez ikakvog objašnjenja ili traga, breadcrumbing se odnosi na veze u kojima jedna strana živi od "mrvica" i dobiva ih tek toliko koliko je dovoljno da ne digne ruke od svega, dok softboy označava muškarce koji su naizgled osjećajni i puni razumijevanja, iako se u srži uopće ne razlikuju od kolega fuckboysa. Detaljni rječnik pojmova koje trebate znati ako se nalazite u bespućima dejtanja možete pronaći ovdje, a u nastavku donosimo njegovu nadopunu s nekoliko novih, jednako smiješnih (ili tužnih?) varijanti.

Imamo 3 nova pojma koja opisuju suvremeno dejtanje. Naravno, urnebesni su! (фото 1)

Instagrandstanding

Okej, ovo nam je svima dobro poznato, samo dosad još nije imalo. Radi se, dakle, o situaciji u kojoj se nekim javnim postom zapravo izravno obraćamo jednoj jedinoj osobi. Znate koji je najdraži film osobe čiju pažnju pokušavate privući? Objavit ćete, naravno, kakav kul citat iz tog filma. Upoznali ste uz tu i tu bocu vina i pričali ste kako je odlično? Na storyju će osvanuti fotografija na kojoj ga pijete u opuštenoj kućnoj atmosferi. I tako dalje, jasno vam je u kojem smjeru idemo.

Geo-dumping

Ovaj izraz je netko također, prije ili kasnije, jednostavno morao skovati. Osmišljen je tako da nedvosmisleno opisuje situaciju u kojoj se potencijalno dobra veza (ili spojevi) odbacuju zbog nečije lokacije stanovanja. Primjerice, s nekim ćete odbiti ući u neki odnos samo zato što živi predaleko od vas (možda izvan grada) i sve skupa vam se već u startu čini prenapornim, ili pak, zato što živi (ili radi) preblizu vas pa ne želite riskirati stalne neugodne susrete jednom kad odnos završi.

Imamo 3 nova pojma koja opisuju suvremeno dejtanje. Naravno, urnebesni su! (фото 2)

Birdboxing

Malo tko još nije gledao (ili barem slušao) o hororu sa Sandrom Bullock u kojem preživljavaju samo oni koji hodaju s povezom na očima i ne vide ništa ispred sebe. Upravo je radnja filma "Birdbox" poslužila kao inspiracija za novi pojam, koji opisuje situaciju u kojoj jedna od osoba u vezi nosi metaforički povez na očima i uporno ne vidi koliko je njihov partner loš.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više