Search

Jeste li čuli za \"barre\"? Bella Hadid kaže kako je upravo taj tip treninga zaslužan za njenu formu života

Jeste li čuli za "barre"? Bella Hadid kaže kako je upravo taj tip treninga zaslužan za njenu formu života

Sve što trebate znati

Tekst: E.G.


Image: Getty Images,
arhiva

Sinoć je u New Yorku održana revija svih revija, ona za kuću Victoria's Secret. Kao i obično, donje rublje je, neovisno o tome koliko atraktivno zapravo izgleda, palo u drugi plan, a sve su oči bile uprte u isklesana tijela djevojaka koje s ponosom zovu "anđelice". Da se za ovu reviju moraju naporno pripremati mjesecima unaprijed, dobro je poznata stvar. Pazi se na rigorozni režim prehrane i pravilni ritam treninga, a postizanje forme života se gotovo podrazumijeva. I dok smo iz navedenih razloga već navikli na to da će djevojke izgledati sjajno, ipak smo pomalo iznenadili transformacijom Belle Hadid, što su komentirali i brojni korisnici društvenih mreža. I ona i njezina sestra Gigi su u više navrata priznale kako se ne žele izgladnjivati te kako svoje dane ne provode u teretani, zbog čega su njihova tijela često bila i na meti kritika onih vječnih nezadovoljnika koji smatraju da svijet čeka samo njihove komentare. Ipak, Gigi je s godinama počela izgledati drugačije (kilograme je izgubila i zbog svoje autoimune bolesti, a u više je navrata isticala kako je svoje tijelo jednako voljela i prije i poslije) te intenzivnije trenirati. Sudeći prema onome što smo jučer vidjeli, ozbiljno trenirati je počela i njena mlađa sestra.

Posve očekivano, njen će izgled i dalje izazivati polemike, budući da, unatoč očitim mišićima, Bella izgleda poprilično mršavo. Međutim, a ovo je i najvažnije, kaže kako se nikad nije osjećala bolje i sama je zadovoljna svojim izgledom. Odlučili smo istražiti čime se točno bavila i kako je došla do nove razine fizičke spreme, a potraga nas je odvela do jednog posve novog tipa treninga koji u Hrvatskoj još uvijek, barema prema našim saznanjima, nije dostupan. Magazin Glamour je s djevojkama netom prije početka revije kratko popričao, a Bella je upitana čemu duguje svoju savršeno oblikovanu stražnjicu. Odgovor je bio kratak i jasan - počela je pohađati satove barrea i kaže kako joj je to doslovno promijenilo život. Što je barre, pitate se?

I mi smo se zapitali isto i krenuli s iščitavanjem članka te ubrzo doznali kako je riječ o treningu za kojim luduju stanovnici gradova poput New Yorka i Los Angelesa. Najjednostavnije rečeno, barre je trening koji se održava u specijaliziranim dvoranama, najčešće u formi grupe, a koji koristi pokrete iz baleta, (baletna prečka je ključni rekvizit) a poanta je da se ti klasični pokreti kombiniraju s jogom i pilatesom te da core cijelo vrijeme aktivno radi. Dobrodošlo je i korištenje brojnih drugih rekvizita, poput rastezljivih traka ili bučica, a ono što možete očekivati jest cijeli niz pulsirajućih vježbi koje neće razočarati ni najiskusnije vježbače. U sklopu članka pogledajte i kako točno jedan barre trening izgleda i vjerujemo da ćemo vam biti jasno da rezultati nakon ovakvog nečeg sigurno neće izostati!

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više