Search

Kažu da će biti jedan od najljepših u Hrvatskoj. Evo kako će izgledati dvorac Janković čiju obnovu potpisuje 3LHD

Kažu da će biti jedan od najljepših u Hrvatskoj. Evo kako će izgledati dvorac Janković čiju obnovu potpisuje 3LHD

Dvorac Janković u Suhopolju


Image: Facebook,
3LHD

Slavonija će uskoro dobiti jedan od najljepših dvoraca na tom lokalitetu, ali i Hrvatskoj jer se obnova dvorca Janković u Suhopolju primiče kraju. Spašen od propadanja, dvorac će uskoro udahnuti novi život i to u posve novom ruhu za koje je zaslužan arhitektonski studio 3LHD. Naime, dvorac ima svojstvo kulturnog dobra, a njegovu obnovu i prenamjenu u centar za posjetitelje pokrenula je Virovitičko-podravska županija kako bi ga spasila od daljnjeg propadanja. Sadržaji za goste u novoj verziji uključivat će prije svega multimedijalni prostor, suvenirnicu te smještajne i ugostiteljske kapacitete. Ono što je u cijeloj priči ključno jest da će nova funkcija vratiti dvorcu značaj koji je s vremenom izgubio, ali i povećati prepoznatljivost Suhopolja te potaknuti daljnji razvoj lokalne zajednice.

Kažu da će biti jedan od najljepših u Hrvatskoj. Evo kako će izgledati dvorac Janković čiju obnovu potpisuje 3LHD (фото 1)

Osim toga, tim projektom revitalizirat će se perivoj, koji se tijekom godina pretvorio u šumu opasnu za šetnju, te osigurati prostor za stvaranje dodatnih sadržaja za posjetitelje. No, kako ističu, tu se ne misli stati jer će u budućnosti dvorac Janković imati bazen i wellness. U planu je i uređenje šetnice s novim sadržajima, odgovarajućim klupama i rasvjetom, novim prilazom samom kompleksu dvorca i stadiona čime će upotpuniti vizuru naselja te vjeruju kako će tako privući nove posjetitelje u ovaj turistički dragulju. Projekt je vrijedan 11 milijuna kuna i financira se sredstvima iz EU fondova. Kako će izgledati interijer donosimo vam u nastavku… 

Kažu da će biti jedan od najljepših u Hrvatskoj. Evo kako će izgledati dvorac Janković čiju obnovu potpisuje 3LHD (фото 2)

Kažu da će biti jedan od najljepših u Hrvatskoj. Evo kako će izgledati dvorac Janković čiju obnovu potpisuje 3LHD (фото 3)

Kažu da će biti jedan od najljepših u Hrvatskoj. Evo kako će izgledati dvorac Janković čiju obnovu potpisuje 3LHD (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više