Traži

Kako izgleda stanovanje prema načelima eko dizajna?

Kako izgleda stanovanje prema načelima eko dizajna?

Požurite na izložbu u Oris Kuću arhitekture


Doživite drveni ekološki namještaj hrvatskih dizajnera i proizvođača

U Oris Kući arhitekture otvorena je izložba "Oblikovanje izvornog – stanovanje prema načelima eko dizajna", posvećena pobjedničkim radovima dizajn natječaja hrvatskog proizvođača namještaja ERA, autora: Ciliga, Glavaš, Leskovar, Lukač Kirš, Mamić, Škalić, Šrajer i Vukmanović.

Postavljena izložba rezultat je natječaja "Kvrga", koji ispred dizajnera stavlja zadatak da promisli i kreira namještaj koji, osim estetskih i funkcionalnih vrijednosti, zadovoljava sve principe eko dizajna. Eko dizajn proces je projektiranja proizvoda i sustava proizvoda koji imaju za cilj svesti na minimum štetne utjecaje na okoliš tijekom čitavog životnog ciklusa – od nužnosti potrebe do konačne uporabe proizvoda.

Kako izgleda stanovanje prema načelima eko dizajna? (фото 1)
Strategije "eko dizajna" pokušavaju integrirati zahtjeve okoliša i sve razine razvoja proizvoda, uz uložene troškove za poboljšanje djelovanja proizvoda na okoliš, često povezujući konkurentske prednosti u smislu ušteda na korištenom materijalu i smanjenju proizvedenog otpada.

Kako izgleda stanovanje prema načelima eko dizajna? (фото 2)
Izložba u Kući arhitekture otvorena je do 15. svibnja. Naša je preporuka da požurite i posjetite je već danas. Ulaz na izložbu je slobodan.

Kako izgleda stanovanje prema načelima eko dizajna? (фото 3)

Kako izgleda stanovanje prema načelima eko dizajna? (фото 4)

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor