Traži

Kako izgleda stanovanje prema načelima eko dizajna?

Kako izgleda stanovanje prema načelima eko dizajna?

Požurite na izložbu u Oris Kuću arhitekture


Doživite drveni ekološki namještaj hrvatskih dizajnera i proizvođača

U Oris Kući arhitekture otvorena je izložba "Oblikovanje izvornog – stanovanje prema načelima eko dizajna", posvećena pobjedničkim radovima dizajn natječaja hrvatskog proizvođača namještaja ERA, autora: Ciliga, Glavaš, Leskovar, Lukač Kirš, Mamić, Škalić, Šrajer i Vukmanović.

Postavljena izložba rezultat je natječaja "Kvrga", koji ispred dizajnera stavlja zadatak da promisli i kreira namještaj koji, osim estetskih i funkcionalnih vrijednosti, zadovoljava sve principe eko dizajna. Eko dizajn proces je projektiranja proizvoda i sustava proizvoda koji imaju za cilj svesti na minimum štetne utjecaje na okoliš tijekom čitavog životnog ciklusa – od nužnosti potrebe do konačne uporabe proizvoda.


Strategije "eko dizajna" pokušavaju integrirati zahtjeve okoliša i sve razine razvoja proizvoda, uz uložene troškove za poboljšanje djelovanja proizvoda na okoliš, često povezujući konkurentske prednosti u smislu ušteda na korištenom materijalu i smanjenju proizvedenog otpada.


Izložba u Kući arhitekture otvorena je do 15. svibnja. Naša je preporuka da požurite i posjetite je već danas. Ulaz na izložbu je slobodan.

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više