Search

Kako je nastalo Prvo viško pivo?

Kako je nastalo Prvo viško pivo?

Novi brend craft piva na tržištu

Tekst: A.P.


Image: Prvo viško pivo Facebook

Ljubav prema otoku Visu ujedinila je Nebojšu Tarabu i Miodraga Silu iz produkcijske tvrtke "Drugi Plan" u pokretanju i stvaranju novog brenda craft piva imena Prvo viško pivo

Nebojšu Tarabu i Miodraga Silu televizijski krugovi poznaju kao dvije ključne figure uspješne produkcijske tvrtke "Drugi Plan" koja stoji iza mnogih TV uspješnica, uključujući hvaljene serije "Loza" i "Mamutica" te brojnih TV emisija. Ako se stvari poslože kako je planirano, šira javnost će ih uskoro znati i kao uspješne proizvođače craft piva i to Prvog viškog piva kako je nazvan brend. Poduzetni dvojac od početka je dobio podršku Kjella Einara Karlsena, nekadašnjeg menadžera ugledne norveške pivovare Nøgne Ø koji također ljetuje na Visu.

prvo viško pivo

Od ideje do realizacije prošlo je godinu i pol dana, a u projekt su se uključili vinar Damir Radica te nadaleko poznati brew master Kjetil Jikiun koji je 2002. godine pokrenuo Nøgne Ø pivovaru da bi je potom napustio u srpnju prošle godine i pokrenuo vlastiti biznis na Kreti. Oduševljen idejom Prvog viškog piva uključio se kao partner projekta te u suradnji s ostatkom tima osmislio recepturu za tri stila piva koja su trenutno na tržištu: Pale Ale, Saison i Porter. Na jesen najavljuju još tri stila: Sauer, Imperial Stout i IPA. Iako je prva pošiljka proizvedena u Norveškoj, u planu je otvaranje pivovare na Visu koja bi trebala biti u funkciji od sljedećeg ljeta.

prvo viško pivo

Ako želite probati Prvo viško pivo savjetujemo da se sutra zaputite u poznatu zagrebačku pivnicu Tolkien's House gdje će se upriličiti promocija i gdje ćete moći saznati sve što vas zanima o ovom novom brendu. Sve novosti pratite na službenoj Facebook stranici.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više