Traži

Kapulica & Lampioni ove sezone seli na zagrebački Dolac

Kapulica & Lampioni ove sezone seli na zagrebački Dolac

Upalite svoj lampion dobrih želja

BURO.


Fotografija: Kapulica i Lampioni

U ponedjeljak, 22. prosinca, posjetitelji će s tržnice Dolac pustiti u nebo 3000 lampiona s lijepim željama

Danas je službeno najavljen peti, jubilarni performans "Kapulica & Lampioni - želje je lakše ispuniti uz Vip!" koji će se održati 22. prosinca na novoj lokaciji, tržnici Dolac. Autor performansa, akademski slikar i grafičar Krešimir Tadija Kapulica tom je prilikom najavio puštanje 3000 lampiona s lijepim željama u zagrebačko zimsko nebo.

"Izuzetno sam sretan što ćemo peti put zaredom moći uživati u predivnoj slici neba ispunjenog lampionima i vizurama mog omiljenog grada. Uvijek poželim da se lampioni puste i sljedeće godine, no povodom petog, jubilarnog performansa pripremam specijalno iznenađenje za sve posjetitelje te se nadam da će mi lampioni ovu posebnu želju i ostvariti. Ne propustite biti na Dolcu u ponedjeljak, 22. prosinca u 20 sati i svjedočiti jednom od najljepših prizora te trenutaka sreće i zajedništva", izjavio je autor performansa Krešimir Tadija Kapulica.

lampioni

Osim veličanstvene atmosfere, blagdanskih emocija i zajedništva koje Kapulica & Lampioni svake godine omoguće svim posjetiteljima, ove je godine performans dobio i humanitarnu notu. Građani će lampione moći preuzeti na Dolcu, na dan eventa, već od 18:30 sati uz minimalnu preporučenu donaciju od simboličnih 10 kuna. Vipnet, kao partner performansa, udvostručit će prikupljeni iznos za potrebe "Krijesnice", udruge za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više