Search

Kultni zagrebački klub Pepermint mijenja lokaciju

Kultni zagrebački klub Pepermint mijenja lokaciju

Ostaje u centru

Tekst: A.P.


Image: John Pavlish

Obožavatelje kluba Pepermint danas je iznenadila obavijest da se klub seli na novu lokaciju

U pet godina postojanja Pepermint je priredio bezbroj ludih tuluma, odličnih glazbenih gostovanja i evenata. Uvijek dupkom pun, što novih što starih gostiju, Pepermint je držao poziciju vodećeg gradskog kluba za sve one koji se žele zabavljati uz modernu glazbu, ali i uživati u tematskim večerima posvećenima rockabillyju, koje su postale zaštitnim znakom ovog prostora. Za sve one koji se pitaju što će biti s Pepermintom te što mogu očekivati od nove sezone koja kreće u novom prostoru 19. veljače, odgovore je dao Tomo Ricov.

Mnoge je iznenadila objava na Vašem službenom Facebook profilu u kojoj piše da Pepermint napušta svoju sadašnju lokaciju. Što to znači za klub i za Vas kao osnivača?

Našli smo bolju lokaciju koja nam omogućava da radimo više i bolje. Pepermint intenzivno radi već pet godina i došlo je vrijeme za promjene, za osvježenje prostora i programa. Kao osnivač sam ponosan s onime što smo ostvarili otvaranjem Peperminta, Zagreb je bolji i zabavniji grad nego prije pet godina, centar je doživio renesansu.

Mnogi su se pobojali da će novi Pepermint promijeniti koncept. Je li to istina? Što Vaši vjerni posjetitelji mogu očekivati u novom prostoru?

Koncept ostaje isti, prostor je novi. U novom prostoru možemo se još više razigrati s programom.

Kada smo kod novog prostora, možete li nam otkriti nekoliko detalja? Što planirate?

Početkom sljedećeg tjedna objavit ćemo sve o novom prostoru, strpite se malo.

Pepermint se nametnuo kao jedino mjesto u Zagrebu gdje strastveni obožavatelji rockabillyja mogu uživati u tematskim večerima. Koliko Vam znači taj boom rockabilly kulture u Hrvatskoj? Kolika je Vaša uloga u tome? Planirate li uvesti neke dodatne programe u novom prostoru?

Pepermint je bio prvi koje je uveo tematsku retro večer, ali nije jedino mjesto. Drago mi je da smo pridonijeli trendu povratka retro/vintage/rockabilly kulture u Zagrebu. Nisam jedini koji je sudjelovao u kreiranju trenda, tu su mnogi bendovi, DJ-I, pin-upice, barberi, swing plesači... Istaknuo bih ipak Roberta Marekovića kao vjernog pobočnika u mnogim retro projektima. Naravno da će biti novih programa u novom prostoru. Bit će i dnevnih aktivnosti koje nismo mogli prakticirati u starom Pepermintu, kao i događanja na otvorenom.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više