Search

Ledena bajka ispred bečke gradske vijećnice

Ledena bajka ispred bečke gradske vijećnice

Počinju zimske radosti u glavnom gradu Austrije

Urednik: BURO.


Image: PR

Sezona klizanja u austrijskom glavnom gradu u punom je jeku, pri čemu Beč nudi čak pet klizališta na otvorenom

Jednu od najljepših kulisa pruža zasigurno trg ispred bečke gradske vijećnice (Rathausplatz). Klizalište po čijem je uzoru nastao i zagrebački Ledeni park na Tomislavcu za posjetitelje se otvara 23. siječnja i ostaje otvoreno sve do 3. ožujka. Dakle, neposredno po zatvaranju zagrebačkog klizališta ispred Umjetničkog paviljona. Stoga ako se u naredna dva mjeseca nađete u Beču, nikako ne propustite posjetiti ovo klizalište.

Vienna

Bečki "Eistraum" (Ledeni san) obuhvaća čak 7000 četvornih metara, a romantični ledeni puteljci koji vode kroz obližnji park pružaju neizmjerno zadovoljstvo prilikom klizanja u samom središtu grada. U večernjim se satima ovo klizalište pretvara u disko na ledu, a svi zainteresirani se mogu okušati i u curlingu. Za tjelesnu okrepu iscrpljenih klizača pobrinut će se pak mnogobrojni štandovi s tipičnom bečkom hranom i pićem.

O tradiciji klizanja u Beču ne svjedoči samo bečka klizačka udruga "Eislaufverein" koja je osnovana davne 1867. godine, nego i u međuvremenu sto godina staro klizalište Engelmann, koje je jedno od prvih svjetskih klizališta na otvorenom i s kojeg se pogled pruža na cijeli grad.

Vienna

Klizalište bečke klizačke udruge u Lothringerstrasse 22 sa svojih se 6000 četvornih metara pak ubraja u najveća svjetska klizališta te podjednako oduševljava i početnike i profesionalne klizače.
Trg ispred bečkog dvorca Wilhelminenberg je ove godine također pod ledom i može ga se posjetiti još do kraja siječnja. Za sve ljubitelje prirodnog okoliša na raspolaganju je i klizalište na starom dunavskom kanalu (Alte Donau), doduše samo ako se temperatura zraka duže vremena održi ispod ništice.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više