Search

Limitirana kolekcija posuđa od kože s potpisom kuće Loewe

Limitirana kolekcija posuđa od kože s potpisom kuće Loewe

Inspirirana majstoricom keramike Lucie Rie


Image: buro247.ru

Što kažete na to da svoju jutarnju kavu ili čaj odsad pijuckate iz kožne šalice? Ovaj zanimljivi koncept dizajnirala je španjolska modna kuće Loewe i predstavila je na Milanskom tjednu dizajna

Limitirana kolekcija kožnih posuda nadahnuta je radovima znamenite bečke keramičarke 20. stoljeća Lucie Rie. Njezin opus karakterizira modernistička jednostavnost forme i preciznost linija, bez suvišnih detalja. Budući da je kao inspiracija za liniju posuda mladom Jonathanu Andersonu poslužila upravo estetika Lucie Rie, njegova kolekcija za kuću Loewe, predstavljena na ovogodišnjem iSaloniju, prati jednaku liniju estetske jednostavnosti, međutim redefinirana kroz neočekivan materijal, ali svojstven kući Loewe – koži.

Vaze ili šalice i zdjele izrađene su od kože u uobičajenim "kožnim" bojama, ali specifičnima za radove Lucie Rie: smeđoj, narančastoj, bijeloj i crnoj. Tehnologija koja se krije iza ove linije jedinstvena je i svojstvena upravo ovoj španjolskoj modnoj kući – svaki se kožni komad uranja u vodu i zatim se ručno oblikuje kako bi se kreirala završna forma "koja se poigrava s razmjerom i percepcijom, brišući granice između skulpture i dizajna".

Limitirana kolekcija posuđa od kože s potpisom kuće Loewe (фото 1)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više