Search

Melania Trump uzvraća udarac?

Melania Trump uzvraća udarac?

Viralna kampanja iz Hrvatske brzo je stigla i do Bijele kuće, a prva dama nije baš oduševljena


Image: Buro arhiva

Čini se kako se prvoj dami SAD-a nije dopala reklamna kampanja Američkog instituta u Zagrebu, u kojoj se koristi njezino lice uz popratni citat: "Samo zamisli koliko daleko možeš stići uz malo engleskog". Autorici plakata Ivis Burić mogla bi na račun toga stići i tužba?

Prije nekoliko dana u Zagrebu su osvanuli plakati na kojima se nalazi ilustracija prve dame SAD-a, Melanije Trump, uz popratni citat: "Zamislite koliko daleko možete dospjeti uz malo engleskog". Riječ je o kampanji koja je instantno postala viralna, o kojoj su pisali cijenjeni svjetski mediji (Associated Press, Washington Post, Huffington Post, LA Times, NY Times, Telegraph UK, The New Zealand Herald, Fox News, Miami Times...), a u pitanju je bilo promicanje engleskog jezika i američke kulture o čemu smo detaljno pisali ovdje. I dok je neki smatraju prilično dobro iskomuniciranom i vrlo atraktivnom, drugi pak ističu kako je riječ o čistoj provokaciji na račun zapravo lošeg engleskog prve dame. No, kako prenose hrvatski mediji, Melaniji kampanja nikako nije "sjela", a to je potvrdila i njezina odvjetnica Nataša Pirc-Musar, piše RTL.

Melania Trump uzvraća udarac? (фото 1)

Prema njezinim riječima svi plakati, njih pet, moraju u naredna 24 sata biti uklonjena. "Kompanija koja je radila tu marketinšku kampanju nije upoznata s hrvatskim propisima. Zakon o obveznim odnosima i hrvatski kodeks o oglašavanju jasni su u tom pravcu da nitko, nitko ne smije upotrebljavati lice, fotografiju nekog pojedinca u marketinške svrhe, ako nema suglasnost tog pojedinca", izjavila je Nataša Pirc-Musar. Autorica plakata kojima se poziva na učenje engleskog jezika i koliko bitnu ulogu on može imati u karijeru, Ivis Burić, a koja je kampanju inače radila pod okriljem Američkog instituta u Zagrebu, još se nije oglasila. Sa službene Facebook stranice Američkog instituta sav sadržaj na tu temu je u potpunosti uklonjen, po principu - kao da se ništa nije dogodilo, a uzrok tome je očigledno najavljena tužba na račun cijelog slučaja. Hm?

Melania Trump uzvraća udarac? (фото 2)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više