Search

Modernizacija zagrebačkog Zoološkog vrta u punom jeku

Modernizacija zagrebačkog Zoološkog vrta u punom jeku

Svašta se lijepog priprema

Urednik: Tina Kovačiček


Image: zoo.hr

Otvoren je novi istočni ulaz u Park Maksimir, a uskoro slijedi i obnova glavnog ulaza koja će trajati 10 mjeseci...

Tijekom 90 godina postojanja zagrebački je Zoološki vrt iskusio doba blagostanja, ali i velikih kriza. Posljednjih desetljeća brojke su neupitno pokazale kako su zoološki vrtovi značajna turistička, a porasla je i svijest o podizanju razine uvjeta za životinje. Zoološki vrt u Zagrebu još je prošle godine u listopadu započeo svoj dvogodišnji projekt modernizacije i postepene obnove. "Tijekom 24 mjeseca želimo ojačati turističku infrastrukturu; izgraditi restoran s odmorištem i vidikovcem, obnoviti glavni ulaz i izgraditi novi u blizini tramvajske stanice, izgraditi infocentar i suvenirnicu, izgraditi dva nova mosta i obnoviti niz staza i šetnica." poručili su iz Zoološkog vrta.

Modernizacija zagrebačkog Zoološkog vrta u punom jeku (фото 1)

Maksimir je zaštićeno kulturno i prirodno dobro pa turistička dorada obuhvaća obnovu prepoznatljivoga Lavljeg mosta iz 1930. godine, postavljanje odljeva skulpture Napuljski ribar i oživljavanje Labuđeg otoka. Posjetitelji zooloških vrtova željni su informacija koje ćemo rado podijeliti u novom edukativnom centru. Iskustvo koje ushićuje i čini posjet zoološkom vrtu nezaboravnim doživjet će u novim nastambama za lemure i životinje Madagaskara, u susretu s dalmatinskim pelikanima i ulaskom u veliku letnu volijeru s afričkim pticama.

Modernizacija zagrebačkog Zoološkog vrta u punom jeku (фото 2)

Čini se kako radovi za sada teku prema planu jer je prije desetak dana otvoren novi istočni ulaz u zagrebački ZOO. Na križanju Maksimirske i Ulice Fakultetsko dobro, samo nekoliko koraka od tramvajske postaje u Hondlovoj, predstavljen je novi ulaz koji će biti i jedini sve do rujna iduće godine. Uskoro počinje modernizacija glavnog ulaza u Park Maksimir koji će biti zatvoren idućih 10 mjeseci, a nakon toga slijedi zbroj rezultata te prelazak na drugu fazu modernizacije.

 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više