Search

Modna kuća Selfridges predstavila revolucionaran projekt

Modna kuća Selfridges predstavila revolucionaran projekt

Otvoren rodno neutralni modni odjel "Agender"


Šest tjedana trajat će jedinstveno iskustvo kupovine, obilježeno nepostojanjem oznaka muškog i ženskog odjela unutar modne kuće. 12. ožujka, modna kuća Selfridges svojim kupcima i javnosti predstavila je projekt 'Agender', a o čemu se točno radi, pogledajte u nastavku

Projekt je predstavljen u londonskom Oxford Streetu i u prostorima trgovine Selfridges u Manchesteru i Birminghamu. Koncept "Agender" kuće Selfridges pripremao se pune dvije godine. Ideja se pojavila kada su prodavači modne kuće počeli primjećivati kako se muškarci i žene sve više kreću u prostorima namijenjenima drugom spolu. Potaknuti time, u Selfridgesu su odlučili kreirati prostor unutar kojeg će muškarci i žene moći kupovati zajedno. Tako će kupci dobiti mogućnost odabrati odjeću u skladu s vlastitim željama i stilom, neovisno o nametnutim društvenim normama.

Modna kuća Selfridges predstavila revolucionaran projekt (фото 1)

Prostor interijera dizajnirala je poznata dizajnerica namještaja i interijera Faye Toogood, koja je ujedno u sklopu projekta "Agender" izložila i svoju ready-to-wear kolekciju. Toogood je dodatno razvila ideju, stvorivši unutar modne kuće kavez napravljen od bodljikave žice u kojem je postavila neonsko osvjetljenje, želeći pojačati osjetila kupaca i njihovu svjesnost o ideji projekta.

Sva odjeća nalazi se zatvorena u bijelim vrećama napravljenima od tvrdog slikarskog platna, a logo i brend na odjeći nisu označeni kako kupcima ne bi predstavljali još jedno komercijalno ograničenje. Toogood smatra kako projekt nije stvar trenda, već uvažavanje kulturalnih promjena koje se upravo događaju u svijetu. Izložba u Selfridgesu otvorena je sve do kraja travnja. Stoga, ako se nađete u Londonu, nemojte propustiti priliku postati dijelom ovog jedinstvenog iskustva.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više